Dit zijn de 10 startups in Rockstart’s Digital Health programma

Dit zijn de 10 startups in Rockstart’s Digital Health programma

This article will take you 3 minute(s) to read

De eerste Digital Health Accelerator van Nederland gaat van start en inmiddels weten we ook welke startups door Rockstart zijn geselecteerd voor het programma. De 10 deelnemers zijn bekend, de helft daarvan komt uit Nederland.

Health Valley in Nederland

Rockstart Digital Health is gevestigd in de zogeheten ‘Health Valley’ bij Nijmegen. Daar hebben de startups toegang tot mentoren, laboratoria en partners uit de gezondheidszorg. Rockstart Digital Health programmadirecteur Maarten den Braber: “Dit is de eerste accelerator van Rockstart die buiten Amsterdam plaatsvindt en we kijken uit naar de ruim beschikbare ondersteuning die het Nijmeegse Health Valley biedt. Door ons programma hebben de deelnemende startups toegang tot internationale mentoren en een breed scala aan partners binnen de gezondheidszorg die zich richten op het valideren en versnellen van innovatieve startups.”

De helft van de geselecteerde startups is afkomstig uit Nederland:

Bruxlab
Van die dingen waar je niet stil bij staat: tandenknarsen helpt je gebit naar de vernieling, maar is met wat handige technologie te voorkomen. Het Amsterdamse Bruxlab heeft die technologie. Momenteel is het alleen nog een app (voor Android en iOS) om bruxisme, de medische term voor tandenknarsen, mee vast te leggen. Een speciale wearable ligt in de planning.

Dinst
Het Amsterdamse Dinst zorgt dat mensen die aan huis gekluisterd zijn vanwege ziekte, handicap of ouderdom niets te kort komen. Op het thuiszorgplatform kun je heel eenvoudig per regio producten of diensten aan huis selecteren. De dienst is nog alleen beschikbaar in een deel van Noord Holland.

Fysio24
Fysio24 is een online assistent voor blessurepreventie en herstel. Via de app kunnen mensen rechtstreeks toegang krijgen tot een online fysiotherapeut om een persoonlijk herstelplan en coaching te krijgen, of kunnen ze gebruik maken van één van de standaard beschikbare trainingsschema’s en herstelplannen.

MOUNT
Het eveneens uit Amsterdam afkomstige MOUNT ontwikkelt software die patiënten, artsen en zorginstellingen helpt bij het duidelijker krijgen van het probleem én de oplossing. Een app die is gekoppeld aan het EPD geeft patiënten inzicht in het geneesproces, terwijl artsen betrouwbare en persoonlijke informatie krijgen over de patiënt. MOUNT wordt al gebruikt in het AMC.

Tinybots
De schattige kleine robotjes van Tinybots helpen mensen met Alzheimer in het dagelijks leven. Gesproken boodschappen laat mensen afspraken herinneren, geven structuur aan de dag of nemen simpelweg wat eenzaamheid weg. Via een app kunnen verzorgenden de robots naar eigen wens instellen.

Naast een serie Nederlandse startups, zijn er ook vijf buitenlandse geselecteerd:

Cognilab
Cognilab uit de VS is een online researchlab waar de wetenschappelijke studie van het menselijke brein profiteert van big data.

Fuelling
Het Spaanse Fuelling is gemaakt voor HR managers van bedrijven die hun medewerkers willen belonen voor een actieve en gezonde levensstijl.

MedAngel
De app MedAngel, van Duitse makelij, zorgt er voor dat diabetespatiënten hun insuline altijd op de juiste temperatuur bewaren nooit kwijt kunnen raken.

Picto Connection
Mensen die niet in staat zijn om te praten, kunnen dankzij het Spaanse Picto Connection toch communiceren. De applicatie maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en neuropsychologische analyse en is gemakkelijk te personaliseren.

Teamscope
Slack voor medische onderzoekers, daar lijkt Teamscope uit Chili wel een beetje op. Onderzoekers kunnen samenwerken en gemakkelijk hun data opslaan en oproepen.

Op naar Demo Day

Deelnemende startups in het programma ontvangen een investering van €20.000 en in-kind ondersteuning. Rockstart Digital Health start op 14 oktober 2015 en sluit af met een Demo Day in Nijmegen, op 25 februari 2016.

Leave a Reply

*