Startupdelta wil het startups makkelijker maken met een nieuw portal

Startupdelta wil het startups makkelijker maken met een nieuw portal

This article will take you 1 minute(s) to read

Het heeft even een half jaartje geduurd, maar vanmiddag lanceerde Startupdelta officieel een nieuw portal voor startups: Startupdelta.org. Founders uit binnen- en buitenland krijgen via StartupDelta.org toegang krijgen tot ondersteuning, fiscale informatie en allerhande financiële regelingen, alsmede nieuws (via Startupjuncture), een vacaturebank (coming soon) en toegang tot netwerken van investeerders en mentoren. Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) en Neelie Kroes, startup envoy van EZ, mochten gezamenlijk de website presenteren in Den Haag.

Publiek-private samenwerking

De website startupdelta.org is een publiek-private samenwerking, zodoende gebouwd door IBM en ontwikkeld in samenwerking met de regionale tech hubs (de 13 stadregio’s die deel uitmaken van Startupdelta), StartupJuncture en DutchBasecamp. Het is een portal, dus de informatie komt van of staat elders. Zo’n tien adviseurs van de Kamer van Koophandel bieden ‘advies op maat’ via een apart telefoonnummer.

Nieuws en events

Het platform toont startup-nieuws en events, daarnaast verbindt het startups met corporates, incubators en accelerator programs. Ook biedt het platform toegang tot een job site (coming soon) en geeft een overzicht van startup-workspaces waar startups kunnen samenwerken met anderen. Startupdelta nodigt anderen uit om ook deel te nemen aan de website en content aan te leveren.

Showcase op Startupdelta

Ook kun je via Launchpad meetups terecht in steden in de wereld, zoals Boston, New York of Londen. Meer dan 1000 Nederlandse startups en tech corporates krijgen op Startupdelta hun eigen showcase, met als doel om ounders en entrepeneurs sneller in contact te laten komen met elkaar, maar ook met potentiële investeerders en met ‘gespecialiseerde’ mentoren. Neelie Kroes: “We willen de belangrijkste drempels voor startups om te groeien wegnemen.”

Wat vind je van de nieuwe portal van Startupdelta? Laat hieronder een comment achter.

Leave a Reply

*