Big bucks voor fintech-startup BUX: €6 miljoen van Duitse investeerder

Big bucks voor fintech-startup BUX: €6 miljoen van Duitse investeerder

This article will take you 2 minute(s) to read

Big bucks voor fintech-startup BUX, want de Nederlandse beursapp sluit wederom een flinke investeringsronde. Ditmaal gaat het om een bedrag van maar liefst €6,1 miljoen, afkomstig van het Duitse Holtzbrinck Ventures. BUX maakt het door middel van een gemakkelijk te gebruiken app voor iedereen mogelijk om op de beurs te handelen in aandelen. Dat slaat aan, niet alleen in Nederland.

Europese opmars

De Amsterdamse startup is namelijk bezig met een flinke opmars en is naast Nederland ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk. Na een half jaar telde de dienst al 100.000 gebruikers, september vorig jaar was dat aantal al verdubbeld. Inmiddels meldt het bedrijf dat ze, ruim een jaar na lancering, op 350.000 gebruikers zitten. Veel van hen zijn jonger dan 34 jaar en hebben geen ervaring met de beurs. Doordat BUX het mogelijk maakt om ‘droog’ te oefenen, met nepgeld, biedt het een fijne opstap naar het echte werk. Dat echte werk kan ook via BUX: de totale waarde van alle echt geld transacties van BUX gebruikers is inmiddels €2,7 miljard.

Sociale aspect van BUX

Volgens BUX CEO Nick Bortot wordt de investering gebruikt om het team uit te breiden. Het uiteindelijke doel is ook om BUX wereldwijd te introduceren, maar eerst willen ze de app meer positioneren als sociaal platform: “Sinds de lancering zijn we uitgegroeid tot meer dan alleen een app om te handelen op de beurs. Het is een sociaal platform geworden waar gebruikers tips uitwisselen en dagelijks terugkeren om de financiële markten te bespreken. Inmiddels worden er maandelijks meer dan 100.000 berichten tussen gebruikers uitgewisseld.”

Derde financieringsronde

Deze financieringsronde werd geleid door het Duitse Holtzbrinck Ventures, dat kantoren heeft in Berlijn en München. Het fonds heeft 600 miljoen euro onder management. Holtzbrinck investeerde eerder in een vroeg stadium in bedrijven als Zalando, Bol.com, Parship en HelloFresh. Andere investeerders in deze ronde zijn Orange Growth Capital en Velocity Capital, die ook al in een eerdere investeringsrondes van BUX participeerden. Het is de derde investeringsronde van de Amsterdamse fintech-startup. Minder dan een halfjaar terug kregen ze nog €1,7 miljoen van een VC uit Silicon Valley die zich voornamelijk richt op de game-wereld.

Foto: CEO Nick Bortot en team

Leave a Reply

*