Fintech startup Monyq krijgt 3 ton voor digitale schoenendoos

Fintech startup Monyq krijgt 3 ton voor digitale schoenendoos

This article will take you 2 minute(s) to read

De financiële assistent van de toekomst, dat wil Monyq worden. Alle bonnen die nu nog weg staan te teren in schoenendozen op zolder, kunnen vervangen worden door dit online platform. Om ook daadwerkelijk zover te komen heeft de Rotterdamse startup een investeringsronde van 300.000 euro afgesloten, geleid door Keadyn.

Banken buitenspel

Het doel van Monyq-oprichter Igor Kluin is om banken zoveel mogelijk buitenspel te zetten, om de banken voorbij te streven. Daarvoor heeft Kluin, samen met co-founder Marc van Putten, een aantal diensten verenigd in Monyq. Het geheel is gestoeld op een serie digitale schoenendozen die de fysieke exemplaren op jouw zolder moet vervangen. In de schoenendozen kunnen alle bonnetjes en andere financiële paperassen overzichtelijk bewaard worden.

Mobiele app

Nu kan iedereen mapjes aanmaken op zijn computer en daar gescande belastingpapieren in opslaan, maar Monyq belooft het gemakkelijker te maken. De bijbehorende mobiele app is daar mede debet aan. Die zorgt dat alles eenvoudig te benoemen en te categoriseren is, waardoor het ook jaren later nog binnen enkele seconden is terug te vinden.

Monyq debetcard

Als derde troef biedt Moniq ook een debetcard aan, gemaakt op het VISA Vpay platform. De kaart houdt automatisch bij in welke winkel je spullen koopt en zelfs in welke categorie de producten vallen, zodat budgetteren een fluitje van een cent moet worden. Er kunnen zelfs specifieke limieten ingesteld worden, afhankelijk van de winkel of het soort product.

Funding voor livegang

De dienst is nu nog aan het proefdraaien, maar moet later dit jaar live gaan. Gebruik is vooralsnog gratis, en dat blijft het ook aldus het bedrijf. Later zullen er wel enkele premium-functies worden toegevoegd die tegen betaling te gebruiken zijn. De seed-funding van 300.000 euro wordt gebruikt om het product gebruiksklaar te krijgen. De investeringsronde is geleid door venture builder Keadyn, bijgestaan door Minerva en het management van Monyq. Met eerdere funding komt het totaal geïnvesteerde bedrag op een goede 400.000 euro.

Monyq founders bekenden in de startup-wereld

Igor Kluin was voor hij met Moniq begon oprichter van Qurrent, het apparaat dat het energie in een huishouden slim kan regelen. Daarmee won hij in 2007 de Postcode Loterij Green Challenge. In 2010 begon hij De Groene Zaak, om te lobbyen voor duurzame ondernemers. Marc van Putten komt uit de accounting en was CFO bij incubator voor duurzame startups Envio.

Foto bovenaan: Monyq-founders Igor Kluin (l) en Marc van Putten

Leave a Reply

*