Amsterdamse startup Deskbookers kan met 1,5 miljoen verder Europa in

Amsterdamse startup Deskbookers kan met 1,5 miljoen verder Europa in

This article will take you 2 minute(s) to read

Deskbookers heeft 1,5 miljoen euro aan seed-funding opgehaald. De Amsterdamse startup biedt freelancers en bedrijven de mogelijkheid om een groot aantal werkplekken en vergaderlocaties te doorzoeken en te boeken. De investering is afkomstig van Arthur Kosten, voormalig CMO van Booking.com en Marcel Beemsterboer, oprichter van Emesa en bekend van VakantieVeilingen.nl. De ronde is geleid door het Point Nine Capital uit Berlijn.

Vergaderen in Nederland, Duitsland en België

Het boekingsplatform is een Rockstart alumnus, die dient als online marktplaats voor vergaderplekken voor zakelijke partijen. Er kan gekozen worden uit duizenden ruimtes die direct geboekt kunnen worden. De beschikbaarheid wordt op de site real-time bijgehouden en weergegeven. De startup verwerkt dagelijks meer dan 7.000 reserveringen per maand voor vergaderlocaties door heel Nederland, België en Duitsland. Het aanbod bestaat uit meer dan 2.000 locaties. Bedrijven als T-Mobile en Uber weten de website van de startup te vinden als ze eens buiten kantoor willen ontmoeten.

Deskbookers

Onderscheidend vermogen

Deskbookers werd opgericht in 2013 door Frank Derks en Jeroen Arts. De seed-funding is de eerste keer dat de startup een geldbedrag ontvangt van andere partijen. Uiteindelijk was volgens Mathias Ockenfels, investeerder bij Point Nine Capital het onderscheidend vermogen van de startup voldoende om er geld in te steken: “De snelle groei van Deskbookers en het ambitieuze team, maakt het platform onderscheidend van de concurrentie. Dit was voor ons een directe aanleiding om te investeren. Zonder eerdere kapitaalinjectie is Deskbookers gegroeid tot het snelstgroeiende reserveringsplatform in de Europese markt voor vergaderruimtes en werkplekken.”

Verder Europa in

De investering is meer dan welkom omdat Deskbookers staat te trappelen om nog verder uit te breiden, naar meer landen binnen Europa.”De komende periode zullen we de investering gebruiken om de groei van Deskbookers te versnellen en om het beste talent aan te trekken voor marketing en product ontwikkeling”, zegt medeoprichter Frank Derks. Begin 2016 wil Deskbookers doorgroeien naar vijf landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Ook wordt er geïnvesteerd in een verder ontwikkeling van de mobiele apps, en het platform in het algemeen.

Foto bovenaan: Jeroen Arts en Frank Derks, founders van Deskbookers

Leave a Reply

*