Amsterdamse startup Keezel haalt 540% van crowdfundgoal binnen

Amsterdamse startup Keezel haalt 540% van crowdfundgoal binnen

This article will take you 2 minute(s) to read

De Keezel gaat er komen. En niet zo’n beetje ook. De gelijknamige Amsterdamse startup wilde voor de productie van zijn veilige internet hotspot $60.000 binnenhalen, maar had bij het sluiten van de campagne op IndieGogo ruim vijf keer zoveel binnen. Groot succes, en Keezel gaat keihard door.

Veilig surfen via wifi

We schreven al eerder over Keezel, het apparaatje op broekzakformaat dat gebruikers veilig laat verbinden met niet-veilige wifi netwerken. Het apparaat is maakt het gebruik van betrouwbare VPN’s kinderlijk eenvoudig. Handig als je bankzaken wil regelen via wifi in de trein. Of als je in een land zit waar de regering liever niet wil dat je alles op internet kunt bekijken. Keezel is dan ook een wereldwijd succes.

Backers over de hele wereld

De 540 procent funding van hun IndieGogo campagne is afkomstig van 1700 backers. Als de Keezel klaar voor verzending is, dan wordt hij naar 60 verschillende landen opgestuurd. “We hebben backers van alle vijf de continenten die ons voorzien hebben van steun, suggesties en feedback”, zegt een ontzettend blije Aike Müller, CEO en founder van Keezel. “Het bedrag wat we opgehaald hebben laat zien dat er wereldwijd heel veel vraag is naar een veilig, privé, vrij en open internet. Nu we ons crowdfundgoal voorbij zijn, kunnen we niet alleen zorgen dat dit product er komt, maar laat ons ook verbeteringen toevoegen die niet mogelijk waren geweest met een krapper budget.”

Streefbedrag in 4 dagen

Dat de Keezel een gewild object was, werd al vrij snel duidelijk na het live gaan van de campagne op IndieGogo. In slechts vier dagen werd het streefbedrag binnen gehaald dat nodig was om over te gaan op productie. Ook de stretchgoals werden lachend behaald. Zo wordt er nu een functie ontwikkeld waarbij je via jouw Keezel verbinding kunt maken met een andere Keezel, ergens anders in de wereld (bijvoorbeeld eentje die thuis is aangesloten op je NAS). Ook gaan ze een platform ontwikkelen waar developers terecht kunnen om apps te maken voor de Keezels.

Keezel InDemand

De Amsterdamse startup is nog niet klaar op IndieGogo. De Keezel staat nu in de InDemand-fase, waardoor het apparaat ook na het sluiten van de campagne nog te pre-orderen is. Je kunt kiezen uit verschillende opties, waarbij voornamelijk het abonnement op VPN-services bepalend is voor de prijs. De eerste Keezels worden in december 2015 naar backers verstuurd.

Leave a Reply

*