Deze getalenteerde startup-founders zijn in de running voor LOEY Starters Award

Deze getalenteerde startup-founders zijn in de running voor LOEY Starters Award

This article will take you 2 minute(s) to read

Wie wordt de startup founder van het jaar? Drie getalenteerde startup founders zijn in de running voor LOEY Starters Award 2015, te weten Tim de Kraker (Bardoggy), Derk Roodhuyzen de Vries (Fixico) en Hanneke Stegweg (iLost). Tijdens een selectiemiddag met het LOEY expertpanel onder leiding van Olivier van Duijn (General Manager Benelux eBay), zijn deze drie kandidaten gekozen via een pitch-competitie.

Tim de Kraker (BarDoggy)

172413-Tim de Kraker-f4bbfd-original-1435766621

Tim de Kraker is oprichter van Bardoggy. Het concept biedt een loyaliteitsprogramma om klanten te binden voor de uitgaanswereld. Tim startte met Bardoggy nadat hij werkte in de grafimediaindustrie. Met het concept wil Tim gastvrijheid in de uitgaanswereld automatiseren. Tim won eerder dit jaar de prestigieuze ‘McKenzie Pitch to Partner contest’ in New York en wil nu verder internationaal groeien naar steden als Londen, Madrid, Lissabon en New York.

Derk Roodhuyzen de Vries (Fixico)

172414-Derk Roodhuyzen de Vries-1e3da4-original-1435766636

Derk Roodhuyzen de Vries is de medeoprichter van de schadeherstel-website en -app Fixico. Met Fixico ontvangt iedereen gemakkelijk offertes bij autoschade. Derk richtte Fixico op samen met Mark van Laar. Na een succesvolle pilot in Amsterdam is het concept landelijk uitgerold en heeft meer dan 3 miljoen euro aan schades verwerkt. Derk was eerder de oprichter van DRDV drivers dat privéchauffeurs verzorgde. Met Fixico wil Derk echte vernieuwing brengen in de automotive markt.

Hanneke Stegweg (iLost)

172415-Hanneke-Stegweg-845ab4-original-1435766676

Hanneke Stegweg is de oprichtster van iLost: de zoekmachine voor gevonden voorwerpen. Met het concept worden gevonden en verloren voorwerpen bij elkaar gebracht. Hanneke haalde met iLost in 2013 een significante investering op en is klaar voor een Europese uitrol. In Nederland zijn de grootste bioscopen, festivals en gemeenten aangesloten bij iLost. Hanneke werkte eerder bij corporate ondernemingen als IBM en Philips.

Prijzen voor beste online ondernemers

De LOEYs, onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie, zijn een gezamenlijk initiatief van investeringsfondsen Van den Ende & Deitmers en Peak Capital. In totaal waren acht kanshebbers, na een online stemronde met 20 genomineerden begin juni, nog in de running voor de award. De finale van deze zesde editie is op woensdag 2 september.

Leave a Reply

*