Auto-site Dealerdirect haalt 8 miljoen op bij Rocket Internet en Prime

Auto-site Dealerdirect haalt 8 miljoen op bij Rocket Internet en Prime

This article will take you 2 minute(s) to read

Het Duitse mega-VC-fonds Rocket Internet van de Samwer-broers en de Nederlandse VC-firm Prime Ventures steken maar liefst acht miljoen euro in Dealerdirect, waarvoor zij een minderheidsbelang hebben verworven. Dat maken de founders vandaag bekend. De auto-ecommerce-groeier gaat het kakelverse kapitaal aanwenden voor verdere expansie in Europa en daarbuiten. De club, zelf noemen ze het een ‘online voertuiginkooporganisatie’, komt uit Enschede en is bekend van sites als ikwilvanmijnautoaf.nl en ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl.

Opschalen Dealerdirect

Dealerdirect is reeds actief in Nederland, België en Duitsland en wil de komende jaren versneld opschalen binnen en buiten Europa. Oprichters en eigenaren Niels Oude Luttikhuis (39), Vincent Stevens (33) en mede-oprichter van de motorfiets divisie Kerim Gilbers (40) laten op z’n Tukkers weten dat het ‘onmeunig’ mooi is om samen te mogen werken met deze investeerders die in e-commerce hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Niels Oude Luttikhuis: “Met de gebroeders Samwer en Sake Bosch halen we goed onderlegde investeerders in huis. Zij zullen ons naast kapitaal en kennis optimaal kunnen ondersteunen met de groei van onze organisatie. Onze ambitie en het bereiken van onze doelstellingen om de grootste te worden gaat nu vele malen sneller.”

Achtduizend erkende autobedrijven

Op het online voertuiginkoop platform van Dealerdirect zijn inmiddels ruim achtduizend erkende auto-, motorfiets- en recreatiebedrijven aangesloten die rechtstreeks inkopen van consumenten, iedere 6 minuten wordt er op dit moment een voertuig verhandeld. Sake Bosch, oprichter van Prime Ventures: “Voor ons is Dealerdirect een mooi bedrijf dat dankzij onze samenwerking sneller kan groeien. Met dit prachtige team bouwen we aan een toekomstig mondiale speler.”

Niet echt een startup

Dealerdirect is niet echt een startup, want gestart in 2006. De e-commerce-groeier biedt sindsdien consumenten en het MKB hulp bij het verkopen van hun voertuigen aan goedgekeurde bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Dealerdirect beheert zo’n duizend automotive websites, zoals ikwilvanmijnautoaf.nl, die zich richten op het faciliteren van het verkopen van tweedehands voertuigen. Dealerdirect is met 110 medewerkers een van de snelst groeiende internetbedrijven in Twente, zo blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool in Enschede.

Leave a Reply

*