Nederlands-Indiase big data-provider haalt 10 miljoen euro funding op

Nederlands-Indiase big data-provider haalt 10 miljoen euro funding op

This article will take you 2 minute(s) to read

Big data is helemaal de shit in investeerders-land. Roep big data, en ze komen allemaal als vliegen op de stroop af. Niet zo gek, want deze groeimarkt bereikt een waarde van 125 miljard dollar in 2015, aldus IDC. Behalve insiders kent niemand Flytxt, een Indiase groeier anno 2008 met geld uit, en roots en hoofdkantoor in Nederland. Vorige week werd bekend dat zij een financieringsronde hebben gesloten van 10 miljoen euro (11 miljoen dollar).

Groeironde Flytxt

Het geld is afkomstig van Sunrise Capital in Duitsland en BigData Investments uit Nederland, maar ook bestaande (angel) investors doen mee in deze groeironde.  Brigitte Mohn (Sunrise, commissaris bij Bertelsmann) en Frits Baron van Dedem (Big Data Investments, directeur Union Tank Eckstein) zullen  toetreden tot de Flytxt-Raad van Bestuur. Flytxt is statutair gevestigd in Nieuwegein, maar heeft een Indiaas managementteam. De big data-provider houdt daadwerkelijk kantooor in Dubai en zit ook in Trivandrum, Mumbai, Londen, Singapore, Lagos, Nairobi, Dhaka en Mexico City.

Leidinggevende ervaring

“Hun uitgebreide zakelijke leidinggevende ervaring is een belangrijke troef voor Flytxt in de volgende fase van onze groei”, zegt Joerg Swoboda, voorzitter Raad van Bestuur van Flytxt. “Het bedrijf heeft al een unieke positie in de Big Data Analytics-markt met een duurzaam business model, bewezen technologie, eeen indrukwekkend klantenbestand en een uitzonderlijk team. Het potentieel is enorm.”

Big Data Analytics

Flytxt is naar eigen zeggen een snelgroeiende Big Data Analytics solution provider voor Communicatie Service Providers (CSP’s) en bedrijven in mobiele communicatie over de hele wereld. Het bedrijf biedt een volledige suite van interne en externe oplossingen die zorgen voor een hogere omzet, het optimaliseren van de marges en het verbeteren van customer experience. Het bedrijf heeft zijn platforms ingezet met meer dan 50 klanten in 32 landen, het analyseert gegevens van meer dan 500 miljoen mobiele consumenten.

Foto: Vinod Vasudevan, Group CEO, Flytxt – via YourStory

Leave a Reply

*