Rotterdamse startup Bynder neemt Belgische startup over

Rotterdamse startup Bynder neemt  Belgische startup over

This article will take you 1 minute(s) to read

Grote overname in startup-land. Het Nederlandse merkportaal Bynder heeft de Belgische startup SocialExpress gekocht. Door de overname kan Bynder de social media-rapportagetool toevoegen aan haar productmodules. Welk bedrag Bynder voor Social Express heeft neergeteld, willen ze niet bekendmaken.

Bynder Content Hub

SocialExpress blijft na de overname niet zelfstandig opereren, maar wordt opgenomen in de modules van Bynder. Oprichter en CEO van SocialExpress, Ivo Minjauw, wordt de nieuwe product manager voor Bynder’s Content Hub. Met deze nieuwe Hub gaat het marketingportaal soortgelijke social media rapportages bieden als Minjauw met SocialExpress al deed.

Over Social Express

SocialExpress is 2 jaar geleden begonnen met het inzichtelijk maken van social media stats voor bedrijven. Een basisabonnement levert uitgebreide statistieken en rapportages over Facebook en Twitter. Als er ook andere social media gemeten moeten worden, is er een aanvullend abonnement nodig. De startup bedient met hun software klanten als Philips, Heineken en ABN AMRO. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de Amsterdamse Startupbootcamp-klas en staat in Sprout Magazine’s Top 25 Entrepreneurs Under 25. SocialExpress ontving tot op heden ruim € 330.000 aan funding.

Over Bynder

Bynder is in 2010 voortgekomen uit het Rotterdamse Label A, een agentschap voor mobiele apps. Met Bynder’s brandportal en marketingresourcemanagementtool kunnen bedrijven hun merkidentiteit nauwkeurig zelf vormgeven en zowel intern als extern communiceren. Via het online portaal helpt Bynder merken met het beheren en creëren van marketing. Inmiddels is Bynder naast Rotterdam en Amsterdam ook kantoren in London en Boston en heeft ruim 50.000 gebruiker bij 200 klanten. De van oorsprong Rotterdamse startup is een Deloitte Fast50-deelnemer en groeit naar eigen zeggen jaarlijks met meer dan 500 procent.

Foto: Ivo Minjauw

Leave a Reply

*