Nederlandse scale-up Catawiki koploper bij Deloitte Technology Fast500 in EMEA

Nederlandse scale-up Catawiki koploper bij Deloitte Technology Fast500 in EMEA

This article will take you 2 minute(s) to read

Of het nu gaat om de ‘tamponfoto’ van Heleen van Rooyen, of  een antieke zilveren drachme, bij online veilingboer Catawiki wordt het geveild. Het gaat kneiterhard met de Nederlandse scale-up Catawiki. Nu hebben de Assenaren ook de eerste plaats behaald in de Deloitte Technology Fast500 EMEA 2015 ranking. Het veilinghuis is hiermee het snelst groeiende technologiebedrijf in de regio. 

Eerste Nederlandse winnaar EMEA-ranking

Het online veilinghuis is volgens Deloitte  het eerste Nederlandse bedrijf in de geschiedenis dat de eerste plek heeft bemachtigd in de EMEA-ranking. Nederland is met 49 bedrijven in deze lijst vertegenwoordigd. De Technology Fast500 is de jaarlijkse competitie voor snelgroeiende technologiebedrijven uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Online veilinghuis Catawiki

Het Nederlandse Catawiki is een online veilinghuis voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Het bedrijf haalde in oktober de eerste plaats van de Nederlandse Technology Fast50 met een omzetgroei van 45.080 procent. Het eveneens Nederlandse Avanca International is de Fast500 sectorwinnaar Hardware met een omzetgroei van 5.045 procent. In de Nederlandse ranking behaalde zij afgelopen oktober de tweede plek. Avanca International is een ontwikkelaar en distributeur van accessoires voor alle mobiele apparaten.

catawiki-mobile

Mooi voorbeeld

“Nederland kent intussen een behoorlijk goed start-up klimaat, onze cultuur is open en we zijn gewend internationaal samen te werken. Het Nederlandse Catawiki is hier een ontzettend mooi voorbeeld van en hun eerste plek laat zien dat Nederland een dominante speler is in de technologiebranche. Het is een zeer verdiende erkenning voor hun succes”, aldus Daan Witteveen, corporate finance partner en Deloitte TMT leader.

Dynamische organisatie

René Schoenmakers, CEO en medeoprichter van Catawiki: “We zijn een dynamische organisatie met een echte hands-on en start-up-mentaliteit. De snelle omzetgroei van de afgelopen jaren hebben wij voornamelijk te danken aan onze 300 getalenteerde medewerkers, die elk hun eigen waardevolle kwaliteiten hebben. We maken het verschil door de juiste mensen te werven en in de komende maanden verwachten we nog eens 100 softwareontwikkelaars aan te nemen, van over de hele wereld. Door onze website en apps continu te blijven ontwikkelen, kunnen we de beste gebruikerservaring bieden voor de koop en verkoop van bijzondere objecten.”

 

Leave a Reply

*