Deze Nederlandse startup houdt medicijngebruik overzichtelijk met een app

Deze Nederlandse startup houdt medicijngebruik overzichtelijk met een app

This article will take you 2 minute(s) to read

Nederlandse startups als Mytomorrows, Mint Solutions, Lumicks en Sapiens laten zien dat medische professionals baat kunnen hebben bij nieuwe ideeën. De startup MedApp zit ook in de medische sfeer, maar dan gericht op patiënten en mantelzorgers. De app belooft het leven van veel mensen gemakkelijker te maken door bij te houden wanneer ze hun medicijnen in moeten nemen.

Barcodescanner

MedApp is sinds vorige week te downloaden voor iOS en Android. Het stelt patiënten en mantelzorgers in staat om grip te krijgen op het gebruik van medicijnen. Patiënten kunnen inzicht krijgen in welke medicijnen ze precies nemen door extra informatie op te vragen via een barcodescanner.

Herhaalverzoek

De Medicijnwekker geeft een seintje als het tijd is om wat in te nemen en relevante informatie wordt door de app netjes gebundeld en leesbaar aangeboden. Daarnaast kan er met via de herhaalfunctionaliteit van de app zelf direct medicijnen te bestellen bij de eigen apotheek. De app genereert een pdf waarin alle informatie staat en die direct doorgestuurd kan worden. Persoonlijke informatie wordt volgens de makers alleen opgeslagen op de smartphone van de gebruiker en nergens anders. Als er informatie wordt opgeslagen is dat altijd opt-in.

MedicijnAlarm

De app is ontwikkeld door PharmIT dat naar eigen zeggen een samenwerking is van farmaceuten en informatici is. Eerder lanceerde PharmIT al de app MedicijnAlarm, wat een testcase was voor MedApp. Maar daarmee is PharmIT nog niet uitontwikkeld, op de site is precies te volgens welke updates er op de korte en lange termijn aan zitten te komen. Zo wordt de MedApp snel voorzien van een pincode, en kan er in een later stadium gechat worden tussen patiënt en mantelzorger.

Bootstrap

PharmIT komt voort uit softwarebedrijf Claessen Hermkens IT. Voor de ontwikkeling van de MedApp putten ze volledig uit eigen middelen.

Leave a Reply

*