Deze twee slimme studentenkamer-startups gingen hard deze week

Deze twee slimme studentenkamer-startups gingen hard deze week

This article will take you 1 minute(s) to read

Een mooie week voor de startups die zich bezighouden met het aanbieden van studentenhuisvesting. HousingAnywhere heeft van de Nederlandse investeringsmaatschappij HENQ 1 miljoen dollar funding ontvangen. Deze week maakte de Nederlandse startup Nestpick beken zijn diensten voortaan ook in Duitsland aan te gaan bieden, om te beginnen in acht verschillende Duitse steden, bericht Spiegel.

Nestpick

Nestpick onderscheidt zich door een veilige en betrouwbare vorm van studentenkamers aanbieden. Dit in een markt die volgens het stereotype bestaat uit schimmige, onbetrouwbare huisbazen met de voorkeur voor een ‘jij betaalt toch wel, ik help alleen als ik er zin in heb’-mentaliteit. De startup die is opgezet in Rotterdam onderscheidt zich, naar eigen zeggen, door van te voren te verifiëren met wie ze in zee gaan aan de kant van verhuurders.

Internationale studenten

HousingAnywhere en Nestpick zijn allebei begonnen door zich op de zelfde groep te richten; internationale studenten. Waar Nestpick zich ondertussen meer-en-meer open is gaan stellen voor studenten die in hun eigen land een veredelde-bezemkast zoeken om in te wonen is HousingAnywhere loyaal aan hun éérste plan. Nestpick, dat is ingelijfd door startup-kloonmachine Rocket Internet, was al actief in Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Toekomstplannen HousingAnywhere

De investering van één miljoen dollar wil HousingAnywhere gebruiken om internationaal verder uit te breiden. Op dit moment is de dienst al beschikbaar in 155 steden verspreid over 21 landen. Unieke aan hun dienst is dat studenten die over de grens gaan studeren hun kamer in hun vaderland aan kunnen bieden en tegelijkertijd kunnen zoeken naar een kamer in de stad van hun tijdelijke studiestad.

Foto: Fabian Dudek, founder Nestpick.

 

Leave a Reply

*