Dit is het nieuws over startups in Nederland (week 34)

Dit is het nieuws over startups in Nederland (week 34)

This article will take you 1 minute(s) to read

Er gebeurt elke dag wel wat op het gebied van startups. Grote lanceringen, funding-rondes die worden aangekondigd. Het kleine maar fijne nieuws sneeuwt vaak onder in dit geweld. Dit nieuws over startups van afgelopen week had je zeker niet mogen missen.

TamPost

Een bezorgservice beginnen voor tampons? Het kan. De Nederlandse startup TamPost lanceert een dergelijke bezorgservice. Wel even aangeven wat de intensiteit is van je menstruatie.

WeTransfer

Als je Nederlandse startups zegt, dan zeg je WeTransfer. Hoe je met een simpel ideetje een prachtige business kan bouwen, bewijst WeTransfer. Ze versturen bestandjes via een link of een link in een e-mail. Geld wordt verdiend met premium accounts en toffe wallpaper-ads.  That’s it. Maar dat is alles wat je nodig hebt. Nu is de service er ook via een WeTransfer Android-app. Handig.

Digitale poetsvrouw (m/v)

Al weken stond er niets anders in mijn Facebook-timeline dan een sponsored post van Helpling: boek een betrouwbare schoonmaker bij jouw in de buurt. Helpling is dus je digitale poetsvrouw 2.0. Nu hebben ze pas officieel aangekondigd dat ze in Nederland actief zijn, met inbegrip van een Android- en iPhone-app. De Duitse startup Helpling komt overigens uit de koker van Rocket Internet, naar eigen zeggen ‘s werelds grootste incubator. In elk geval de rijkste.

iBeacon Experience Days

Billboard Stories is de winnaar van iBeacon Experience Days, een hackathon voor startups afgelopen weekend gehouden in het Vondelpark te Amsterdam. Met de iBeacon-technologie van Billboard Stories wordt het mogelijk reclameborden persoonlijk te maken, aldus iBeacon-retail. “Door middel van een app en een iBeacon naast een reclamebord kan ‘gezien’ worden wie er langs loopt. Op basis van de voorkeuren van deze persoon wordt een reclame getoond die bij die persoon past.” De hackathon werd georganiseerd door Sanoma en Glimworm.

Leave a Reply

*