Leidse edtech startup Gibbon gaat over in Amerikaanse concurrent

Leidse edtech startup Gibbon gaat over in Amerikaanse concurrent

This article will take you 2 minute(s) to read

Gibbon stopt ermee. De Leidse edtech startup wordt opgenomen in Degreed, een vergelijkbaar educatie-platform uit San Francisco. Het Leidse kantoor van Gibbon wordt de Europese uitvalsbasis voor Degreed. Het huidige team blijft daar gewoon werken, maar dan nu onder de vlag van de nieuwe eigenaar, waardoor het alle kenmerken van een acquihire vertoont. Voor hoeveel de Leidse startup van eigenaar verwisselt, is niet bekend gemaakt.

Verkoopteam

De startup is opgericht door Wouter de Bres, Petar Radoševiç and Joeri Djojosoeparto die zichzelf hebben leren programmeren en ontwerpen. De ervaring die ze daarbij opdeden, stopten ze in hun peer-to-peer leernetwerk, waar studenten leermateriaal konden verzamelen, playslists konden maken en die weer delen met andere student. “Na wat flirts met Degreed gingen we kijken of het zin had om onze krachten te bundelen”, laat De Bres op de website weten. “Degreed is enorm gegroeid in heel korte tijd en ze hebben een bijzonder goed verkoopteam. Bij Gibbon hadden we een goed product, maar moesten we nog bewijzen dat we dat ook goed konden verkopen.”

Miljoenenfunding voor Degreed

Degreed heeft ongeveer hetzelfde voor ogen als hun nieuwe Leidse aankoop. Om hun eigen woorden te gebruiken: ze willen diploma’s jailbreaken. Via hun platform is het mogelijk voor bedrijven, werknemers en particulieren om nieuw lesmateriaal uit talloze bronnen te verzamelen, ontdekken en delen. Degreed sloot enkele maanden terug een Series B ronde van $21 miljoen af, geld dat ongetwijfeld van pas kwam voor deze overname.

Gibbon nog een jaar online

Gibbon rondde in 2013 het Rockstart programma af, nu sluiten ze de deuren. Bestaande gebruikers kunnen over zes weken geen nieuwe playlists meer aanmaken, alleen nog hun bestaande bekijken en exporteren naar Degreed. Over een jaar sluit Gibbon definitief de deuren en gaat de boel offline.

Foto bron: Links Wouter de Bres, rechts Degreed CEO David Blake

Leave a Reply

*