Festival Uprise brengt startups en werkzoekenden samen

Festival Uprise brengt startups en werkzoekenden samen

This article will take you 3 minute(s) to read

Hoe breng je startups en werkzoekenden op een efficiënte wijze bij elkaar? Met een jobboard natuurlijk, dacht Paul O’Connell (de Ierse ondernemer, niet de rugbyspeler) enkele jaren terug. Vandaar zijn online initiatief Dutch Startup Jobs –  de Monsterboard voor startups. Maar het vacatureprobleem van startups moest groter, beter en gewaagder kunnen worden opgelost. Vandaag was bij de Amsterdamse hotspot Roest op de Jacob Bontiusplaats de eerste editie van Festival Uprise, een banenmarkt danwel startup fair die startups koppelt aan werkzoekenden – en meer.

Festival Uprise

Eerst maar eens een paar cijfers over Festival Uprise: vierduizend geregistreerde bezoekers verspreid over de hele dag, 77 startups en aanverwante organisaties die met een stand aanwezig zijn en vele, vele workshops die – op een na meen ik – allemaal stijf uitverkocht waren. Het toont eens te meer aan dat er wat gebeurt in de startup community in Amsterdam. Laten we het erover eens zijn dat startups een belangrijke banenmotor zijn voor de Amsterdamse economie. Ik heb letterlijk iemand met zijn cv zien zwaaien vandaag, dat zegt ook wel weer wat.

Carrière kickstarten bij een startup

Wat zegt dat? Dat startups sexy zijn. De wereld verandert dermate snel in een technologie-gedreven maatschappij (alles, maar dan in een app) dat de jonge generatie echt geen zin meer heeft om bij een duffe corporate te werken. En gelijk hebben ze. Of ze gaan werken bij een startup, om er later zelf een te beginnen, of ze kickstarten hun carrière om vandaaruit door te groeien richting een multi-skilled professional. Een ding is zeker, Festival Uprise is de place to be om een job te krijgen bij een awesome startup.

IMAG3475

Propvol

Niet dat het alleen daar om draait bij Uprise. Iedereen die ook maar een beetje bezig is in het Amsterdamse – Nederlandse moet ik zeggen – startup-wereldje liet zijn gezicht zien, gaf een workshop of huurde een stand. Ook de media waren aanwezig (RTL moest helaas naar een inval bij Uber), nog niet in grote getale, maar toch. Het was in elk geval propvol en dringen om de ruimte door te komen, wat toch een teken mag zijn dat het event eigenlijk nu al uit zijn jasje is gegroeid. Er was Uprise-gerelateerd nieuws genoeg, zoals een funding-ronde van Dashmote (later meer), de lancering van een e-learning marketplace van Springest en een Apprentice Program van Rockstart.

Verbeterpunten

Uiteraard zijn er verbeterpunten. Schone wc’s. Meer eetstandjes. Een pin-automaat. Microfoons en gescheiden zalen bij de workshops, om maar wat te noemen. Na mijn workshop PR voor startups met Adine Rooyackers ben ik mijn stem kwijt. Details, ik weet het. Schoonheidsfoutjes. Wat wil je met een vrijwilliger-gedreven event.

IMAG3477

Ecosysteem

Accelerators zoals Rockstart, Startupbootcamp en NLC, maar ook StartupDelta en Young Creators waren aanwezig, co-workingspaces zoals WeWork en Impact Hubs eveneens; we spotten zelfs een fondsmanager van Endeit, maar verder waren investeerders de opvallende afwezigen.  Huur een stand, guys! Doe eens wat terug voor het ecosysteem. Dit is de plek waar de deals gemaakt kunnen worden. Zoals een Belgische startup founder concludeerde: “Zot hoeveel volk er hier is, hè?!”

 

Leave a Reply

*