Fintech-startup Daalder krijgt 4 ton van ondermeer venturebuilder Keadyn

Fintech-startup Daalder krijgt 4 ton van ondermeer venturebuilder Keadyn

This article will take you 2 minute(s) to read

Geld moet rollen, dat doet het op zeker in de Amsterdamse fintech-industrie. Daar heeft de Amsterdamse startup Daalder 400.000 euro binnengehaald in een investeringsronde geleid door de Rotterdamse venturebuilder Keadyn. Daalder kan daarmee zijn e-wallet verder uitrollen en bekender maken bij het Nederlandse publiek.

Afrekenen met de smarphone

Daalder biedt een eigen platform met mobiele app waarmee iedereen met zijn smartphone kan afrekenen in winkels, koffietentjes of restaurants. Daalder werkt volledig onafhankelijk van de banken, waardoor het voor iedereen makkelijk instappen is. Gebruikers hoeven alleen maar geld op hun Daalder-app te storten en kunnen vervolgens bij aangesloten winkels afrekenen. Winkeliers hoeven op hun beurt niet te investeren in dure hardware als pinkastjes of NFC-lezers en betalen een relatief kleine fee van 5 cent per transactie.

‘Los van bank of telefoondienst’

Deze opzet maakt Daalder toekomst-proof, meent CEO en oprichter Renz Millenaar: “De vraag naar mobiel betalen zal alleen maar groeien. Daarbij wordt snel schakelen steeds belangrijker, en dat is precies waar Keadyn goed in is”, zegt CEO en oprichter Renz Millenaar. “Daalder staat los van een bank of telefoondienst en maakt mobiel betalen toegankelijk voor iedereen. De leidende positie die wij momenteel hebben, willen we verder uitbouwen”.

Marketing en sales

Het investeringsbedrag wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de digitale portemonee, maar ook om steviger in te zetten op marketing en sales. Daalder kan in theorie in heel het land gebruikt worden, maar is voorlopig vooral in gebruik bij scholieren in Zuid Holland. Door een samenwerking met Van Leeuwen Catering kunnen 90.000 scholieren hun lunch afrekenen via de app.

Groeipotentie

Voor de Rotterdamse venture builder Keadyn biedt deze proef genoeg houvast om in te stappen. CEO Martijn Don prijst vooral de groeipotentie van de startup, die een stevige voet aan de grond lijkt te hebben in de roerige wereld van mobiel bealen. Keadyn investeerde eerder al in Notificare en recentelijk in fintech startup Monyq. Het is voor Daalder de tweede financieringsronde. Het startkapitaal voor Daalder komt van Catena Capital B.V. Aan de tweede financieringsronde heeft naast Keadyn, ook Board Advisor Thomas de With meegedaan en heeft ondernemer Vince Blondeel Timmerman heeft een management buy-in gedaan.

Foto: Daalder team, vlnr Romke de Vries, Renz Millenaar, Reinhard Spronk

Leave a Reply

*