Funding voor MyTomorrows, exit voor Geldvoorelkaar

Funding voor MyTomorrows, exit voor Geldvoorelkaar

This article will take you 2 minute(s) to read

Nederlandse startups weten steeds beter de weg te vinden naar investeerders, lijkt het wel. Mooie investeringsronde zijn al (bijna) aan de orde van de dag. Deze week: MyTomorrows weet met zijn baanbrekende startup, die toegang biedt tot testmedicijnen, een flinke ronde van 4,5 miljoen euro op te halen bij het prestigieuze Balderton. Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar daarentegen haalt zelf geen funding op, maar verkoopt de hele inboedel aan collega-platform Trustbuddy, zo maakten ze gisteren bekend. Exit-bedrag: 10,6 miljoen euro, aldus het persbericht.

Testmedicijnen

MyTomorrows opent de weg voor mensen met een ziekte tot testmedicijnen, waar anders alleen toegang voor zou zijn via een ‘clinical trial’. Dat terwijl terminaal zieke patienten mogelijk al baat kunnen hebben bij deze medicijnen, ook al bevinden ze zich in testfase. Volgens James Wise, early-stage tech investor bij Balderton, zijn investeringen in met name health tech ongelooflijk ingewikkeld. Op zijn Medium deelt hij waarom Balderton, dat eerder bijstortte bij het Nederlandse 3DHubs, toch investeert in zulke ingewikkelde materie.

Farmaceutisch ecoysteem

Allereerst vanwege de kennis van CEO Ronald Brus, zijn achtergrond in med-tech geeft vertrouwen dat hij weet wat het ‘ farmaceutische ecoysteem’ de komende jaren nodig heeft aan innovatie. Ook de missie van MyTomorrows spreekt aan: hun mission statement staat groot beschreven in hun kantoor en hun developers zoeken niet naar een vet salaris, maar naar een grote impact. Tot besluit gelooft Balderton heilig dat de regels van het spel door de wetgevende macht in de komende jaren wel veranderd moet worden.

Trustbuddy betaalt 10,6 miljoen euro

Geldvoorelkaar uit Rhenen is vooral bekend als crowdfunding-platform van het MKB met (langlopende) rentepercentages tot wel 10 procent, niettemin hebben zij al bijna 42 miljoen toegezegd kapitaal opgehaald voor 600 projecten. Opgericht in 2010 en zelf dus nog een startup, is Geldvoorelkaar van mening  dat het beter is om verder te gaan onder de vlag van Trustbuddy. Deze Zweedse P2P-leenpartij, genoteerd aan de NASDAQ OMX First North, betaalt 10,6 miljoen euro voor de Nederlandse crowdfunder. Volgens Geldvoorelkaar is “verdere professionalisering en uitbreiding op de Europese markt […] echter noodzakelijk om een lange termijn continuïteit van de groei te kunnen garanderen.”

Internationale groeiambitie

Met de samenvoeging van de activiteiten hoopt Geldvoorelkaar ‘nog beter in staat zijn om het MKB in Nederland van financiering te voorzien en kunnen we een nog belangrijker rol spelen in het oplossen van knelpunten in de kredietvoorziening’. Ook zal de overname bijdragen aan een internationale groeiambitie. Trustbuddy bestaat een jaar langer dan Geldvoorelkaar, maar heeft inmiddels al 100 man in dienst en 100 miljoen euro verwerkt aan leningen. Ze zijn vooral actief in het lenen onderling (P2P), met korte looptijden.

Ook nieuws te melden? Neem dan contact op met onze redactie.

Leave a Reply

*