Groningse startup Darpdecade bereidt app-launch voor in Marokkaans strandhuis

Groningse startup Darpdecade bereidt app-launch voor in Marokkaans strandhuis

This article will take you 3 minute(s) to read

Groningen is best een leuke stad natuurlijk. Maar als je hetzelfde werk beter kunt doen aan het strand in een Marokkaans surfdorp, dan zeg je daar geen nee tegen. Vandaar dat de kledingruil-startup Darpdecade zich aansluit bij startup-retreat The Blue House in Taghazout, om aan het Afrikaanse strand de lancering van hun app voor te bereiden.

Co-living space

The Blue House is een co-working en co-living space in een klein Marokkaans surfdorpje. Het hele huis, gelegen aan het strand, is ingericht om startups een paar weken per keer te huisvesten. Alles wat een moderne startup nodig heeft zit bij de prijs in, van vergaderruimtes, snel internet, werkplekken en drie maaltijden per dag. Daarnaast biedt het huis ook alles wat een startup niet direct nodig heeft, maar wat het werk wel veel leuker maakt. Surfsessies, een prachtige omgeving die je kunt verkennen met scooters en op z’n tijd een yogales. Omdat je samenleeft met andere internationale startups kun je netwerken, ervaringen uitwisselen en kennis delen. Technisch gesproken is The Blue House geen accelerator, er lopen geen mentoren en je haalt er geen funding binnen, maar voor teambuilding en focus doet het naar eigen zeggen wonderen.

Boost

De Groningse startup Darpdecade trekt zich komende weken terug in deze co-living space. “We geloven dat The Blue House ons een enorme boost gaat geven”, zegt Robin Balser, co-founder van Darpdecade. Zijn startup presenteert zich als ‘Tinder voor kleding’. “Het laatste decennium leefden we in een wegwerp-cultuur”, zegt Robin. “Kleding wordt steeds meer gezien als inpakpapier, en niet als bruikbare, functionele kunstobjecten.”

bluehouse

Geldloze mini-kosmos

Vandaar dat Darpdecade een peer-to-peer marktplaats voor gebruikte kleding op willen zetten. Gebruikers kunnen hun eigen virtuele kledingkast beheren, maar ook direct items van anderen bekijken. Het uiteindelijke doel is dat er een ruilhandel van gebruikte kleding ontstaat, een ‘geldloze mini-kosmos’, zoals ze zelf zeggen. Om dat concept te testen heeft de startup in Groningen een winkel geopend met vintage kleding. Elke vrijdag en zaterdag kunnen klanten daar kledingstukken uitzoeken. Geld gaat er in de winkel niet om, een kleding stuk betaal je door een ander kledingstuk van jezelf terug te hangen. Het enige vereiste is dat er aan dat kledingstuk een goed verhaal zit, dat op een bijbehorend kaartje geschreven wordt.

Tinder voor kleding

De winkel is een voorloper van de app die binnenkort gelanceerd wordt. Het werkt als Tinder, maar dan met foto’s van kledingstukken. Zie je iets leuks, dan swipe je naar rechts. Vindt degene van wie dat kledingstuk is ook iets leuks in jouw garderobe, dan is het een match en kun je ruilen. De app is nu in gesloten beta, maar moet de komende weken klaargestoomd worden voor de launch. Die laatste loodjes legt Darpdecade in The Blue House.

Binnenkort meer op SiliconCanals

De komende weken zal Robin Balser ons via meerdere gastblogs op SiliconCanals.nl op de hoogte houden van de belevenissen van een Groningse startup aan het Afrikaanse strand. Worden de doelen van de startup bereikt, of zijn ze niet van het strand te slaan? Wordt vervolgd.

Foto’s: Robin Balser, Darpdecade – TheBlueHouse

Leave a Reply

*