Hoe lokt een startup een directeur weg bij een gigant als PayPal?

Hoe lokt een startup een directeur weg bij een gigant als PayPal?

This article will take you 2 minute(s) to read

Als PayPal-directeur overstappen naar een startup? Eelco van Wijk, directeur van PayPal Benelux, waagt de stap en gaat vanaf april als chief commercial officer (CCO) bij JMango360 aan de slag. Hoe kreeg de Amsterdamse m-commerce startup hem zover?

Geloof

Volgens Maarten Schuiling, de huidige CCO van JMango360, had de startup geen extreme overredingskracht nodig nadat ze de directeur van PayPal Benelux hadden benaderd. “Het enthousiasme was er bij hem direct”, verklaart hij aan SiliconCanals. “Er was natuurlijk een lange periode van gesprekken. Uiteindelijk verlaat je toch PayPal voor een startup. Maar uiteindelijk komt het neer op het geloof in het product, dat zit er bij hem wel in.”

Nederland, Vietnam, Australië

JMango360 richt zich op mobiele apps voor kleine en middelgrote ondernemers. Momenteel opereert het bedrijf al in Nederland, Vietnam en Australië. In dat laatste land is de startup ooit ontstaan uit een innovatietraject van Deloitte & Touche. Inmiddels zijn er zo’n 50 mensen in dienst. JMango360 wordt gefinancierd door een private funder en kan terugvallen op een board met onder meer oud-Telfort bestuurder Robert van Maasakker.

Apps voor MKB

De Amsterdamse startup JMango360 stelt ondernemers in staat om eenvoudig een mobiele app te ontwikkelen voor verschillende platformen. Volgens Schuiling kan dat binnen anderhalf uur, ook als je geen enkele ervaring hebt. “Zie het een beetje als het inrichten van je Facebook-profielpagina. Of het maken van een Powerpoint-presentatie. Er komt in ieder geval geen regel code aan te pas.”.

 

 

Van e-commerce naar m-commerce

JMango360 richt zich naar eigen zeggen op de verschuiving van e-commerce naar m-commerce. Schuiling: “Winkeliers merken dat zo’n 40 à 50% van het verkeer in webshops van mobiele apparaten komt. Grote bedrijven hebben allang apps, maar voor kleinere partijen zijn die erg kostbaar.” De mobiele webshops van JMango360 maken gebruik van het Magento-platform voor e-commerce om voorraden en prijzen achter de schermen te managen.

Foto: Eelco van Wijk, JMango360

Leave a Reply

*