ING start accelerator voor fintech startups

ING start accelerator voor fintech startups

This article will take you 2 minute(s) to read

Onder de noemer ‘ING Innovation Studio‘ gaat ING fintech startups helpen bij de opstart. Daarvoor starten ze en accelerator die zorgt voor initiële funding, advies en een werkplek in ruil voor een aandeel.

Zes maanden voor beginnende startups

Na bedrijven als Sanoma, TMG en KPN ziet ook het bankwezen dus brood in startups en pikt het met een accelerator een graantje mee van de ontwikkeling. Dat een bank als ING zich voornamelijk richt op startups in de richting van de fintech mag geen verrassing heten. Naar eigen zeggen wil de bank hiermee disruptive ideeën naar de markt brengen. Dat doen ze door met startups samen te werken in hun lab vlakbij station Amsterdam Sloterdijk. Het programma duurt zes maanden lang en is voor startups die nog géén series A funding hebben ontvangen.

Mentoren

ING biedt daar geselecteerde fintech-startups niet alleen de ruimte om te experimenteren met ideeën, ook kunnen beginnende bedrijven gebruik maken van een netwerk aan mentoren. Momenteel zijn daarvan nog maar drie namen bekend, waaronder Daniele Dondi die ook al voor StartupBootcamp als mentor optrad. Wie verder in het netwerk van mentoren zitten is nog niet bekend.

€50.000 funding

Naast begeleiding van mentoren krijgen startups ook €50.000 aan seed-funding, uitgegeven in een converteerbare lening. Ook krijgen startup toegang tot de kennis van experts binnen ING, krijgen ze toegang tot de mensen die beslissingen maken binnen het bedrijf en mogen ze, aldus de site, eindeloos in de koelkast op het kantoor graaien.

Payconiq en Tabster

Het begeleiden van startups is niet helemaal nieuw voor ING. Zo werd de startup Payconiq, die mobiel betalen mogelijk maakt, al bij hun in huis gegroeid. Ook Tabster komt bij ING vandaan. Deze startup voorkomt met een smartphone-app gedoe met gedeelde rekeningen na een avondje in de kroeg.

Aanmelden tot 14 augustus

Fintech startups die zich willen aanmelden, kunnen dat nog tot 14 augustus doen. Daarna worden beginnende bedrijven geselecteerd. Dat gebeurt op basis van hoe innovatief het te ontwikkelen product is, hoe schaalbaar het idee is en of er een sterk team beschikbaar is om dit idee werkelijkheid te maken. Startups die geselecteerd worden, moeten wel bereid zijn om een halfjaar naar Amsterdam te verkassen.

Leave a Reply

*