Connecterra, ‘Fitbit voor koeien’, haalt 1,8 miljoen dollar op

Connecterra, ‘Fitbit voor koeien’, haalt 1,8 miljoen dollar op

This article will take you 1 minute(s) to read

Connecterra heeft een seed-funding binnen gehaald van $1,8 miljoen, zo maakt CEO Yasir Khokhar (foto) bekend. De Nederlandse startup ontwikkelt een ‘Fitbit voor koeien’, sensoren die boeren de mogelijkheid geven om hun kudde gezonder te houden en efficiënter te beheren. De investering is afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, met investeerders in het VK, VAE en Japan.

Wearables en deep learning

Connecterra is in 2014 opgericht met het idee om wearables voor koeien te maken. Zo kunnen boeren het gedrag van vee nauwkeurig in kaart brengen. ‘Deep learning’ laat boeren in die gegevens vervolgens patronen ontdekken die ze zelf niet zouden zien. En dat helpt deze boeren dan weer om het maximale uit hun koeien te halen. Connecterra belooft dat met hun technologie koeien tot $250 per jaar meer op kunnen leveren.

Connecterra winnaar op Web Summit

Dat Connecterra een keer de aandacht zou trekken van een grote partij met een zak geld, zit er al een tijdje aan te komen. De Amsterdamse startup maakte eind vorig jaar furore door de PITCH competitie op Web Summit te winnen. In een daarop volgend interview met deze site liet Khokhar al weten dat er uit de hele wereld op zijn deur geklopt werd, maar ook dat hij op zoek was naar €2,1 miljoen euro aan investeringen.

Investeerders uit heel de wereld

Dat bedrag is nu dus grotendeels binnen, en Connecterra is klaar om na hun pilot in Leeuwarden uit te rollen. De investeringsronde werd geleid door Londense incubator Breed Reply, samen met MENA Ventures uit de Verenigde Arabische Emiraten en DeNa Co Ltd uit Japan. Ook Angel investor Elias Tabet droeg bij. Verder krijgt Connecterra ondersteuning van Microsoft, via het BizSpark Plus programma, wat nog eens $120.000 in het cloudplatform van de startup steekt.

Leave a Reply

*