Jonge serie-entrepreneurs lanceren Clustr

Jonge serie-entrepreneurs lanceren Clustr

This article will take you 4 minute(s) to read

Tussen de stands was een bijzondere Nederlandse startup te vinden op donderdag – Clustr. We hebben allemaal gehoord van serial-entrepeneurs en op 28 jarige leeftijd kwalificeert Melinda Jacobs zich nu al voor deze titel. Met Clustr wil Melinda het mogelijk maken voor MKB-bedrijven hun on- en offline sales en marketing te kunnen combineren. Door de mogelijkheid om krachten te bundelen met andere winkeleigenaren wordt het onderhouden van een constante content stroom een stuk minder moeilijk en een stuk minder ‘eng’. Het verzenden van producten is bovendien ook meteen geregeld. Zo willen ze een drempel wegnemen voor winkeleigenaren om aan hun online aanwezigheid te werken. Daarbij kunnen zij gerichter marketen via communityplatformen.

Wat heb je hiervoor gedaan en ben je eerder op de Web Summit geweest?

“Ja, dit is al de derde keer dat ik hier te vinden ben. Het eerste jaar van de Summit nam ik deel aan het Start programma met Subatomic. Het congres was toen nog veel kleiner dus hebben we ook de organisatoren leren kennen voordat het supersterren werden”, verteld Melinda. “De sfeer was toen echt heel anders. Vorig jaar was ik hier weer met Whatser, dat was ook de eerste keer dat de Web Summit echt groot was geworden. Dit jaar was ik er dus gelukkig meer op voorbereid.”

Voor wie het zich afvraagt – Subatomic bestaat nog steeds en is nog steeds een goedlopend bedrijf gespecialiseerd in userengagement. Whatser bestaat daarentegen niet meer. Melinda haar co-founder heeft de stekker eruit getrokken. “Op dat moment hadden we óf nog een ronde funding op moeten halen, óf we moesten stoppen met het bedrijf. Dat tweede is gebeurd”, zegt Melinda.

Je geeft dus niet op. Hoe lang zijn jullie nu met Clustr bezig en hoe ver zijn jullie?

“Nee zeker niet”, vult Joanna Ioannidou aan met een glimlach – co-founder van Subatomic en Clustr, “we gaan eigenlijk heel erg snel, onze vorige ervaringen hebben zeker geholpen in het kunnen doorontwikkelen van een idee. We zijn pas 3 maanden bezig maar hebben nu al ons minimal viable product staan.”

“En we geven zeker nog niet op”, voegt Melinda toe, “we hebben ontzettend veel vertrouwen in het idee en het team. Ook hebben we hier gemerkt dat mensen zeker interesse hebben in het product. Vooral de communitypagina’s voor bedrijven vinden mensen irritant. Onze eerste usercase is Brewd, waar ambachtelijke bierproducenten hun community kunnen managen en hun bier verkopen. Hier krijgen we echt super veel positieve reacties over.”

Jullie missen een backend developer in jullie team, hoe lossen jullie dat op?

“We hebben de development tot nu toe helemaal uitbesteed, waar we verdeeld tevreden mee zijn. We hebben wel de basis die we nodig hebben om met investeerders om tafel te gaan zitten. Toch zijn we op zoek naar een developer om ons team te versterken, vooral omdat we een stuk commitment misten bij de ingehuurde partijen”, zegt Melinda.

De dames van Clustr zijn dus op zoek naar funding. Zeker nu ze hun product klaar hebben om te laten zien aan de wereld. De grootte van de investering wilden ze nog niet met me delen. Gezien de ervaring van Melinda en Joanna is de kans dat het lukt zeker groot. Helemaal aangezien ze op de Summit goede reacties hebben gekregen en veel contacten hebben opgedaan. De moeite waard om een oogje in het zeil te houden dus.

True-managed_hostingOlaf van Veen van TRUE in een persoonlijke reactie op het interview: “Ik kan me voorstellen dat webontwikkeling 100% uitbesteden niet altijd volledige tevredenheid geeft. De grootste verbeteringen waar je ontzettend lang tegenaan hikt, worden vaak opgelost met de kleinste aanpassingen.

Komen we nog even terug op het eerder aangehaalde punt bij de andere startups die we gevolgd hebben tijdens WebSummit2014; er is in een tekort aan gekwalificeerd IT-personeel en vooral ontwikkelaars. Een groot deel uitbesteden is voor een hoop bedrijven dus wel noodzakelijk.

Dat neemt niet weg dat het logisch is om de ‘ziel’ van je organisatie, de back-end c.q. eigen data door een eigen interne ontwikkelaar te laten beheren en optimaliseren.

De back-end ontwikkelaar kan dan ook direct het aanspreekpunt zijn van de hostingprovider waarmee wordt samengewerkt. Met een continue intensieve samenwerking tussen back-end ontwikkelaar en hostingprovider kunnen er flinke prestatieverbeteringen worden doorgevoerd. Wanneer je ervoor zorgt dat de hostingprovider veel onderhoud en tweaking uit handen neemt van deze back-end ontwikkelaar kunnen nieuwe versies vaak veel sneller worden gelanceerd en zullen de IT-operaties wendbaarder worden.

Leave a Reply

*