Legal tech startup De Advocatenwijzer haalt 250.000 euro op

Legal tech startup De Advocatenwijzer haalt 250.000 euro op

This article will take you 1 minute(s) to read

Goed nieuws voor de Amsterdamse LegalTech startup De Advocatenwijzer. Een consortium van partijen investeert 250.000 euro met een ‘call-optie’ voor een tweede tranche begin 2016. “Deze investering zal ons helpen onze leiderschapspositie in de markt te versterken”, reageert Mechteld van den Oord, die samen met Ron van Valkengoed en Bjorn Sprengers in 2014 De Advocatenwijzer oprichtte.

De Advocatenwijzer

Volgens De Advocatenwijzer vindt meer dan 50 procent van alle rechtzoekenden een advocaat via internet. Maar veel advocaten richten hun pijlen nog steeds op traditionele marketingmethoden als printpublicaties en seminars. Deze mismatch was voor de Advocatenwijzer in 2014 reden om de markt op te komen. Rechtzoekenden, zowel particulieren als ondernemers, vinden er behapbare juridische informatie en de juiste advocaat of jurist.

Profileren

Advocaten krijgen de kans zichzelf te profileren en nieuwe cliënten te werven. “We hebben het afgelopen jaar het aantal leden van ons platform met meer dan 400 procent zien groeien. Met deze recente investering gaan we het volume en de kwaliteit van onze campagnes verbeteren en zodoende nog meer rechtzoekenden helpen met de beste juridische hulp”, aldus Van den Oord.

Legal tech startups

De investering komt in een periode dat de LegalTech in zijn algemeenheid behoorlijk in opkomst is. In navolging van een golf aan investeringen in de Verenigde Staten en recentelijk het Verenigd Koninkrijk, lijkt nu ook in Nederland een grote interesse te zijn ontstaan in ondernemingen die innovatie brengen in de juridische sector. Zo maakten wij eerder dit lijstje van LegalTech startups die voor ‘disruption’ van de juridische branche gaan zorgen.

Leave a Reply

*