Legal tech startups zijn hot: nu ook zes ton voor LegalMatters van oud-MD Hyves

Legal tech startups zijn hot: nu ook zes ton voor LegalMatters van oud-MD Hyves

This article will take you 2 minute(s) to read

De lancering van het zoveelste legal platform hadden we vorige week even aan ons voorbij laten gaan. Maar dat legal tech hot is, bewijst de recente funding ronde in LegalMatters. De Amsterdamse startup krijgt 600.000 euro aan funding. De investering is afkomstig van de Raad van Advies en Venture Fathers, de eerder deze week gelanceerde venture builder van oud Hyves-managing director Remco Bos, Victor Knaap en Wesley ter Haar (CEO en oprichter van MediaMonks).

LegalMatters: juridisch platform

LegalMatters wil net als concullega Legalloyd het online juridisch platform voor ondernemers worden. Voor een vaste prijs biedt het platform juridische oplossingen zoals contracten, juridische brieven, advies en zaakafhandeling. LegalMatters noemt zichzelf een ‘legal gym’ voor ondernemers: je kunt via hun software zelf contracten op maat maken en betalen. Leden krijgen onbeperkt telefonisch advies van een eigen jurist die het bedrijf en de branche kent.

Venture Fathers

Venture Fathers is een nieuwe venture builder opgericht door Remco Bos, oud-managing director van Hyves , samen met creatief digitaal productiebureau MediaMonks. Overige leden van de Raad van Advies die hebben meegedaan in de ronde zijn Bart Timmer (managing director Project Holland Fonds), Patrick de Zeeuw (co-founder Startupbootcamp), Ruud Hendriks (co-founder Startupbootcamp), Simon Neefjes (CEO TBWA\Neboko) en Walter Blom (voormalig CFO Ziggo).

Internationaal voet aan de grond

De investering zal onder meer gebruikt worden voor doorontwikkeling van het platform en voor marketingdoeleinden om op korte termijn ook internationaal voet aan de grond te krijgen. Het platform is gebouwd door MediaMonks. Bart Timmer: “De juridische sector is een van de laatste old economy bolwerken. Met de komst van LegalMatters wordt deze sector nu (kosten)efficiënt gemaakt waardoor tevens de drempel voor goed juridisch advies wordt weggenomen.”

Uitbreiden naar Frankrijk en Duitsland

Piet-Hein Boekel (mede-oprichter Certa Legal en mede-eigenaar Startupbootcamp) en Albert Oegema (mede-oprichter Certa Legal), zijn de twee oprichters van LegalMatters. Buitenlandse investeerders hebben zich al gemeld en internationale uitbreiding lonkt. Een Series A-ronde staat dus al in de planning. Aldus Boekel: “In het laatste kwartaal van dit jaar willen we een nieuwe investeringsronde doen om de buitenlandse uitrol van ons platform te kunnen financieren.”

 

Leave a Reply

*