Met de startup Convergate vind je alles terug in je browsergeschiedenis

Met de startup Convergate vind je alles terug in je browsergeschiedenis

This article will take you 2 minute(s) to read

De Nederlandse startup Convergate gaat het je makkelijker maken te zoeken in je browsergeschiedenis. Met de ‘Full History Search’ plug-in voor Google Chrome van Convergate doorzoek je op inhoud op de pagina’s die in het verleden zijn bezocht. Vandaag kondigt Convergate een Kickstarter-campagne en de lancering van een gratis plugin voor Chrome aan.

Pagina niet vinden

We hebben er allemaal weleens last van, die ene site waar je laatst nog bent geweest die je maar niet terug kunt vinden. Maandelijks bezoeken volgens Convergate Nederlandse internetgebruikers meer dan 2.894 webpagina’s. De ‘geschiedenis’-functies van huidige webbrowsers onthouden op welke pagina’s je bent geweest, maar daarvoor moet je wel de paginatitel of URL onthouden. Het terugvinden van een eerder bezochte pagina kost daarom al snel veel tijd en leidt in veel gevallen tot frustratie.

Google Chrome plug-in

Wat internetgebruikers wel onthouden is een deel van de inhoud die op de pagina valt te vinden. Dat is ook vaak de reden waarom een pagina wordt teruggezocht. Convergate introduceert daarom de ‘Full History Search’ plug-in waarmee alle tekst op een webpagina terug doorzocht kan worden. Full History Search is een plug-in voor Google Chrome die niet alleen onthoudt op welke pagina’s je bent geweest, maar ook wat er op de pagina’s staat. De zoekfunctie helpt gebruikers de verloren pagina’s op het internet weer terug te vinden. Een gratis versie van de plugin is al beschikbaar in de Chrome Web Store.

154370-Search Compare-e35954-original-1421921335

Convergate

Convergate is een initiatief van internetondernemers Martijn Verbove, Martijn Baten en Willem-Jan Veen. Met een team van vakspecialisten en ontwikkelaars werken ze aan oplossingen om internetgebruikers meer controle te geven over hun eigen data en deze te gebruiken. De startup is opgericht in 2014 en komt uit Rotterdam.

Browsergeschiedenis

“Met de ‘Full History Search’ plug-in voor Google Chrome wordt het doorzoeken van je browsergeschiedenis eindelijk relevant gemaakt. Zo helpt de toepassing gebruikers bij het terugvinden van eerder bezochte websites. Onze plug-in helpt bijvoorbeeld studenten bij het terugvinden van onderzoeksmateriaal, thuiskoks bij het terugvinden van recepten en gezinnen bij het terugvinden van dat ene leuke vakantieadres”, aldus oprichter van Convergate Martijn Verbove.

Kickstarter campagne

Met de lancering van de plug-in voor Google Chrome start Convergate met een campagne op crowdfundingplatform Kickstarter. Doel van de campagne is het ophalen van 10.000 euro om de functionaliteiten van de plug-in verder uit te breiden. Met een investering vanaf 1 euro kunnen ‘backers’ op Kickstarter de eerste en uitgebreide versie van ‘Full History Search’ verkrijgen met onder andere ondersteuning van andere webbrowsers. Later zal onder andere meer lokale opslag en samenwerkingsfuncties worden toegevoegd.

Leave a Reply

*