Met deze 4 startups gaat accelerator UtrechtInc de uitdaging aan

Met deze 4 startups gaat accelerator UtrechtInc de uitdaging aan

This article will take you 2 minute(s) to read

“Waarom wij ons bij UtrechtInc hebben aangemeld? We leren hier de meest efficiënte en gestructureerde manier om ons product te ontwikkelen met aansluiting op de behoefte van de markt”, aldus Jeffry Broek, oprichter van De Energiebespaarders. Deze week presenteerde bedrijfsincubator UtrechtInc, welke ondernemers en onderzoekers ondersteunt op het Utrecht Science Park, 4 nieuwe startups: Trunkrs, Sigrow, IamProgrez en De Energiebespaarders. Eerder gingen al zo’n 150 startups, waaronder Cashwijzer, MoneyMonk en PickThisUp, de uitdaging aan met UtrechtInc.

Trunkrs

Nu grotere bedrijven steeds vaker same day delivery aanbieden, wordt het ook voor kleinere bedrijven steeds belangrijker om snel een bestelling af te kunnen leveren. Trunkrs bundelt de krachten van mensen die bestaande ritten maken en webshops die op de dag van bestelling willen leveren. Voor webshops is dit ideaal omdat dit een vrij goedkope oplossing is om klanten direct van dienst te kunnen zijn, voor bezorgers kan dit een prima zakcentje opleveren. Eigenaar Jan Wijn: “We willen snel opleveren, maar niet ten kosten van een duurzame opbouw van ons bedrijf. Scherpe vragen stellen en die ook krijgen helpt ons de juiste keuzes te maken.”

Sigrow

Bedenkers van de startup, Javier Lomas en Yicheng Hao, bieden boeren een app en een netwerk van draadloze sensoren om de irrigatie en bemesting te optimaliseren. De focus in de startup ligt vooral op het bieden van laagdrempelige oplossingen voor landbouwbedrijven over de hele wereld. Eerder deden de oprichters onderzoek aan Wageningen Universty en School of Engineer in Sevilla, broedplaatsen voor vernieuwende landbouw projecten.

De Energiebespaarders

Deze online marktplaats maakt het mogelijk voor woningeigenaren om maatregelen te nemen tegen een oplopende energierekening. De Energiebepaarders helpen om het huis te verduurzamen zij leveren ook gratis totaaladvies. Verder in het proces ontzorgen zij de woningeigenaar totaal: het hele proces wordt uit handen genomen.

IamProgrez

Het doel van IamProgrez is het bundelen van gamificatie en educatie. Founders van de startup, Linda Frietman en Hidde Stokvis, ontwikkelen serious games om de aansluiting van studenten op het bedrijfsleven te verbeteren. Zij willen het onderwijs meer aansluiten op de toekomst en daarbij gebruiken zij nieuwe technologieën, die elkaar steeds sneller opvolgen.

In ruil voor deelname

UtrechtInc brengt naast inhoudelijke programma’s en huisvesting op het Utrecht Science Park ook ook geld in het laatje. Elke startup die deelneemt aan het traject van UtrechtInc krijgt zo’n 18.000 euro startkapitaal, zonder aandelen te hoeven uitgeven. Ook kunnen startups hun bedrijf pitchen bij investeerders en zijn er opties tot laagdrempelige financiering mogelijkheden, in samenwerking met de Rabobank. UtrechtInc biedt ook coaching en een uitgebreide community met startups. Om de zoveel tijd organiseren zij bijeenkomsten om wetenschappers aan te zetten tot ondernemen, in samenwerking met de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Leave a Reply

*