Met deze slimme bagagetracking-startup raak je nooit meer je koffers kwijt

Met deze slimme bagagetracking-startup raak je nooit meer je koffers kwijt

This article will take you 2 minute(s) to read

Iedereen kent wel horror-stories over zoekgeraakte koffers op een verlaten vliegveld ergens in de jungle. Maar ook in de ‘bewoonde’ wereld komt het meer dan eens voor; en verpest het zo een vakantie of zakenreis. De Nederlandse Internet-of-Things-startup Eviate – voorheen Fasttrack Company – denkt daar de oplossing voor te hebben met een slimme bagagetag en tracking-systeem: eTag en eTrack. Vandaag maakt de startup een nieuwe investeringsronde bekend via informals van 1,1 miljoen euro, bovenop de 1,5 miljoen euro die de startup reeds had opgehaald bij Mainport Innovation Fund, een innovatieclub van KLM, Schiphol en TU Delft.

Bagage thuis inchecken met Eviate

FastTrack Company, met kantoren vlakbij Schiphol en London Luton Airport, heeft een slimme oplossing om bagage thuis al in te checken en tijdens de vliegreis te volgen. Elk jaar raken 22 miljoen koffers kwijt, hetgeen de luchtvaartindustrie jaarlijks miljarden euro’s kost. De Eviate eTag is een digitaal bagagelabel waarmee passagiers thuis al kunnen inchecken waardoor ze lange rijen bij de incheckbalies omzeilen. Met de Eviate eTrack weet een passagier altijd waar zijn bagage is, waar ook ter wereld.

Rechtstreekse verkoop

Vandaag begint de startup met rechtstreekse verkoop  aan consumenten onder de merknaam Eviate, met een speciaal pre-orderprijs van 99 euro. Volgens planning zal de Eviate eTrack in augustus 2015 worden geleverd. Vanaf september is de eTrack los te koop voor 149 euro.

Onafhankelijk

Etrack opereert onafhankelijk van luchtvaartmaatschappijen, maar gebruikers kunnen ook kiezen om de locatie van hun bagage aan hun luchtvaartmaatschappij door te geven. Daarnaast stuurt eTrack een bericht wanneer de koffer op de bagageband ligt en als deze onderweg is geopend.

Luchtvaarteisen

David van Hoytema, founder FastTrack Company: “Wij zijn het eerste bedrijf met een oplossing die aan alle internationale luchtvaarteisen voldoet en die gekoppeld is aan de wereldwijde luchtvaartinfrastructuur waaronder SITA World Tracer en Amadeus. Door deze koppelingen weet niet alleen de passagier, maar ook iedere vliegmaatschappij waar een bagagestuk zich bevindt.

Informal fundingronde

Luchtvaartmaatschappijen als KLM, Air France, Saudia Airlines werken of gaan ermee werken. In maart 2015 heeft Eviate een informal fundingronde gesloten van  1,1 miljoen euro, bovenop een eerdere  1,5 miljoen euro van Mainport Innovation. De 2,6 miljoen euro funding wordt aangewend om het consumentenmerk Eviate nu wereldwijd op de kaart te zetten. Doelgroep is met name de frequent flyers, maar sales geschiedt ook via luchtvaartmaatschappijen.

Leave a Reply

*