Mobile marketing-startup Notificare haalt 2 ton funding binnen

Mobile marketing-startup Notificare haalt 2 ton funding binnen

This article will take you 2 minute(s) to read

De Amsterdamse startup Notificare heeft 200.000 euro binnengehaald. De investering is afkomstig van de Rotterdamse venture builder Keadyn. Notificare heeft een platform om notificaties slimmer te maken en om ze te koppelen met de fysieke wereld. Daar kunnen vooral marketeers hun voordeel uit halen.

Smartphones, geolociation, iBeacons

Notificare is in 2012 opgericht door Joel Oliveira (CPO), Joris Verbogt (CTO) en Robert Leefmans (CEO). Het mobiele marketing platform slaat een brug tussen de virtuele en fysieke wereld. Daarvoor maakt het gebruik van smartphones, geolocation en iBeacons. Deze technologiën worden ingezet om marketeers meer inzichten te geven en mogelijkheden te bieden om op de juiste moment of de juiste plaatsen met hun doelgroep in contact te komen. Momenteel kan Notificare bedrijven als Samsung, het Rode Kruis, het centrum van Rotterdam en Hema tot zijn clientele rekenen en volgens het bedrijf is de groei er nog lang niet uit.

Keadyn

Vandaar dat Keadyn bijspringt. De Rotterdamse venture builder ziet brood in de startup. “De technologie van Notificare biedt volop mogelijkheden”, ziet Martijn Don, eigenaar van Keadyn. “Het voorziet in grote toegevoegde waarde voor zijn klanten, die deze service kunnen gebruiken om berichten rechtstreeks naar de juiste persoon, op het juiste moment te sturen. Nu is het tijd om de groei in binnen en buitenland te stimuleren.”

Notificare naar het buitenland

Vooral bij groei in het buitenland komt de investering goed van pas. Robert Leefmans, CEO van Notificare: “Door samen te werken met Keadyn hebben we nu de mogelijkheden om onze boodschap wereldwijd te communiceren. De eerste stap na deze investering, is dat we ons team gaan uitbreiden en sales en marketing activiteiten gaan versterken.”

Rolling close

De investering van 200.000 euro is het eerste deel van een rolling close. De startup is dus direct weer op zoek naar een volgende ronde van investeringen. Notificare verwacht daarmee binnen drie maanden nog eens 400.000 euro binnen te halen. Mogelijk van dezelfde investeerder, maar Leefmans geeft aan dat er ook al andere partijen interesse hebben getoond nadat Keadyn met zijn funding vertrouwen toonde.

Leave a Reply

*