Nederlandse app Timebox brengt beschikbaarheid flexwerkers in kaart

Nederlandse app Timebox brengt beschikbaarheid flexwerkers in kaart

This article will take you 2 minute(s) to read

Als flexwerker wil je werken wanneer dat je tijd hebt, en niet constant ‘nee’ verkopen als je eens niet kan werken. En als bedrijf wil je flexwerkers inzetten zonder al teveel tijd kwijt aan het vinden van een beschikbare kandidaat. Dat was altijd een beetje het onmogelijke wensen. De vandaag gelanceerde app Timebox van Nederlandse makelij maakt daar een eind aan.

Plannen en inzetten

Timebox laat flexwerkers hun beschikbaarheid voor hun verschillende opdrachtgevers invullen op hun telefoon. Bedrijven die met flexwerkers werken, kunnen op hun beurt de api van Timebox integreren in hun planningsysteem en zo in een oogopslag zien welke flexwerkers op elk gewenst moment beschikbaar zijn. Zodra extra krachten ingezet moeten worden, hoeft er niet meer oeverloos rondgebeld te worden naar iedereen in het flexwerkers-bestand. Via de app is al die informatie direct beschikbaar.

Sciomino

Timebox is een idee van de mensen achter Sciomino, een Nederlandse marktplaats voor kennis, waar ondermeer het ministerie van Economische Zaken al een tijdje gebruik van maakt. “Voor uitzendbureaus, afdelingen externe inhuur en zzp-bemiddelaars is snelheid cruciaal”, verklaarde mede-oprichter Edwin van de Bospoort al eerder tegen Silicon Canals. Samen met Herman van Dompseler is hij de man achter de app. “Flexibel personeel is vaak op korte termijn nodig voor een klus. Maar helaas zijn ze nu onevenredig veel tijd kwijt met het achterhalen van de actuele beschikbaarheid van de flexwerkers. En omdat flexwerkers vaak voor meerdere bemiddelaars werken, houden ze hun informatie niet in alle systemen van de verschillende partijen even goed bij.”

 

Buitenland op de korrel

De deelnemers aan de pilot van Timebox komen uit diverse sectoren zoals zorg, techniek, ict en tuinbouw. De deelnemende bedrijven zijn Amsternannies, B-street, Bergler FS, IMCZ, Maintec, NOVA engineering, Selectum, Spargle, Start People Medi Interim en Van Koppen & Van Eijk. Volgend jaar zomer wil TimeBox dat aangevuld hebben tot 70 procent van de in Nederland actieve uitzendbureau’s, daarna volgt uitbreiding naar het buitenland. De app is vanaf nu te downloaden voor iOS en Android.

Leave a Reply

*