No shit: ‘Sjerlok’ en 8vance krijgen investering van twee miljoen euro

No shit: ‘Sjerlok’ en 8vance krijgen investering van twee miljoen euro

This article will take you 1 minute(s) to read

No shit Sherlock! Investeringsfondsen LBDF (Provincie Limburg) en Kickstart Venlo (Rabobank), investeren samen met de oprichters in de Venlose startup 8vance in een ronde waarin de startup in totaal twee miljoen euro ophaalt. Het Nederduitse 8vance is bekend als ontwikkelaar van ‘Sjerlok’, een slim systeem om met big data gestolen en vermiste objecten terug te vinden voor verzekeraars, waardoor de schadelast kan worden verminderd.

Virtuele assistent van 8vance

8vance heeft een slimme virtuele assistent ontwikkeld die het wekenlange zoekwerk naar de juiste kandidaat of baan grotendeels uit handen neemt. De assistent genaamd AIMA (Automatic Intelligent Matching Agent) is in staat om sneller, beter en efficiënter talenten en banen op te sporen op het internet en deze met elkaar te matchen. AIMA is bovendien in staat om ook geschikte kandidaten te vinden, die misschien niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. AIMA, die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en big data, kijkt ook naar soft-skills en is in staat om de arbeidsmarkt stap voor stap transparant te maken.

Uitrol en innovatie

De assistent wordt momenteel getest in open beta.“Deze investering zal ons in staat stellen om met onze recruitment oplossing in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de markt te komen” aldus Han Stoffels founder en CEO van 8vance. De versie die voor kandidaten de perfecte baan vindt en hen ondersteunt bij het opbouwen van een carrière wordt in het voorjaar verwacht.

Op de foto vlnr: Dick Hak (Rabobank), Liesbeth Litjens (LBDF), Han Stoffels en Peter van Marwyk (beiden van 8vance).

Leave a Reply

*