Stappen met buitenlanders met Party With A Local op Android

Stappen met buitenlanders met Party With A Local op Android

This article will take you 3 minute(s) to read

Als je op reis gaat, is er niets leukers dan lokale mensen tegenkomen en daar een feestje mee bouwen. Maar hoe? Daar is een app voor: Party With A Local. En die is nu – eindelijk – uit op Android. Dan Fennessy, mede-oprichter van startup-pingpong-zuipfestijn The Pong Network, was een van de bedenkers tijdens Startupweekend 2011 en de app is still going strong. Party With A Local werd uiteindelijk pas voor iPhone gelanceerd in 2012, kreeg toch best wel wat buzz om zijn digitale oren en komt dus eindelijk uit op Android.

Roker of drinker

De app zelf is heel basic. Je vult je profiel in (gegevens zoals voornaam en achterletter, leeftijd en profielfoto) worden opgehaald uit Facebook, ik zag even niet zo snel hoe je dat zonder een account kon doen. Daarna vul je de rest aan: gek genoeg als eerste of je een roker bent (No, Yes, Sometimes, While Drinking of Trying to Quit), of je drinkt, je huwelijkse staat (Single, Married, Seeing Someone) en of je van Bars, Clubs of Live Music houdt. Desgewenst voeg je foto’s toe en andere users kunnen een review achterlaten. Wat zo te zien nog maar spaarzaam gebeurt.

PartywithaLocal-Logo-Horizontal

Lokale Whatsapp voor uitgaan

Juist die Marital Status maakt het interessant, want Party With A Local is dan een lokale Whatsapp voor uitgaan met vreemden. Als je er alleen voor kiest om vrouwen te zien (zoals in mijn geval…) kun je best een leuk persoon oppikken om eens een plezierige avond te hebben. Dat uitzoeken gaat op lokatie, dus je ziet mensen die dichtbij zijn. Vooraf contact leggen is daardoor wat lastig: het is hier en nu en lokatiegebonden.

Chat beginnen op Party With a Local

Als je plannen hebt, stel je ‘Set what you’re up for’ in (de ganse app is in het Engels, dankzij de Australische bedenker die in Amsterdam woont). Maar ik zou gewoon een tof iemand uitkiezen en een chat beginnen. Over veiligheid heeft PWAL een apart kopje in Settings gewijd. Ze raden dan ook aan eerst met iemand te chatten, altijd en plein publique af te spreken en te kijken of er meer dan 0 vrienden zijn – die Facebook-score staat vermeld. Alleen afspreken met mensen die een compleet profiel hebben wordt aangeraden, maar aangezien de app daar niet om vraagt, gebeurt dat mondjesmaat.

Wereldwijd adoptie

De verdeling man/vrouw lijkt 60:40, in Amsterdam zijn er in elk geval genoeg leuke mensen om mee op stap te gaan. Of het wereldwijd ook adoptie kent, zullen we elders moeten uitproberen. Maar het lijkt een interessante app om eens uit te proberen en lekker dronken te worden met een onbekende. Party!

Workspace6

Party with a Local houdt kantoor in Amsterdam en wordt geleid door DanFennessy. Met workspace6 op Tussen de Bogen hebben ze een van de vetste startup offices binnen de grachtengordel, alwaar dus ook The Pong Network hun Pong Fight Club geeft.

Download Party With A Local voor Android hier, er is ook een iPhone-app.

Review

4.0
★★★★★
★★★★★
Summary: Als je op reis gaat, is er niets leukers dan lokale mensen tegenkomen en daar een feestje mee bouwen. Maar hoe? Daar is een leuke iPhone en Android app voor: Party With A Local.
★★★★★
★★★★★
- Party With a Local

User Rating: 5.00 stars (1 votes).

★★★★★
★★★★★
Stappen met buitenlanders met Party With A Local op Android 4.5 5 2

Leave a Reply

*