Kip Shelter – Doortrekken geblazen

Kip Shelter – Doortrekken geblazen

Een nieuwe speler op het gebied van sharing-economy is Kip. Nee, niet het meest veelzijdige stukje vlees, dit gaat om de failliete caravanboer. Deze gaat in de nabije toekomst caravans met de naam ‘Kip Shelter’ verhuren, vergelijkbaar met het ‘Boedelbak-concept’.

This article will take you 1 minute(s) to read

In 2010 nam Boedelbak het caravanmerk Kip over, waarna er even weinig vernomen werd. Op dit moment loopt er al een pilot in Hoogeveen en nu is het bedrijf er klaar voor om het concept landelijk uit te rollen. Precies op tijd om mee te surfen op de deeleconomie hype. De caravans kunnen al voor € 350,- per week gehuurd worden, met een minimum van 2 weken.

Doortrekken

Nederland heeft een ‘trekhaakdichtheid’ 33 procent. Daarmee zijn we nummer één ter wereld. Dus mocht je zo’n Kipje willen huren en mis je een trekhaak, dan kun je de auto van je buurman lenen. Zo redeneert de kersverse sleurhuttenboer althans. Liever zien wij een combinatie met SnappCar, maar wij zijn dan ook wel heel slim.

Voor de landelijke uitrol kan beginnen moet Kip nog wel de nodige aanpassingen aan de Kip Shelter verrichten. De caravan blijkt namelijk niet hufterproof -chappeau voor je doelgroepomschrijving- en zal dus de nodige kogelwerende elementen toegevoegd krijgen. Zo zal het bed/de bank niet teveel mogen meegeven en messteken kunnen weerstaan. Daarbij zal het dak geschikt worden gemaakt om op te kunnen springen en zullen de gordijnen vervangen worden door maliënkolders. Of zoiets.

Kip moet wel

Komende jaren zal Kip zich op de Shelter focussen. Extra leuk: ze noemen de caravan geen caravan maar een shelter (hihi!). Het merk zal voor avontuur staan. De Kip Shelter is al in China, Thailand, Israël en Korea te vinden. Ook Duitsland, Noorwegen en Engeland staan op de planning. En Kip moet ook wel. De caravanmarkt laat al jaren een dalende lijn zien. De 150 officiële caravandealers verkopen jaarlijks slechts 5.000 caravans. Do the math.

Kip het meest veelzijdige merk?

Leave a Reply

*