Startupoffices: WeWork komt vanuit VS Amsterdam veroveren

Startupoffices: WeWork komt vanuit VS Amsterdam veroveren

This article will take you 2 minute(s) to read

Startups kunnen al op tal van plaatsen in Amsterdam terecht voor een plek om te werken: denk aan BovendeBalie en TheStartupOrgy. Voorlopig kan er nog wel wat bij, zo meent het Amerikaanse WeWork. Dit ‘platform for creators’ heeft sinds deze maand een vestiging in de hoofdstad en biedt drie etages aan werkplekken, kantoren en conferentieruimtes.

Huren per bureau

WeWork Amsterdam, gevestigd aan de Weteringschans, is sinds 1 april geopend. De locatie telt 380 werkplekken. De kantoorruimtes worden niet verhuurd per vierkante meter, maar per bureau. Ruimtes kunnen ook gehuurd worden als privékantoren die maximaal 16 personen kunnen herbergen. Ook zijn er eenpersoons ‘hotdesks’, maar volgens de uitbaters van de kantoorruimte waren die direct bij opening al allemaal bezet. Op de eerste etage van WeWork Amsterdam bevindt zich een eventementenruimte voor 150 personen, waar wekelijks borrels en bijeenkomsten over technologie, innovatie en startups gehouden kunnen worden.

20.000 creators

WeWork noemt zijn huurders ‘leden’ en kan zo een gemeenschap van 20.000 ‘creators’ wereldwijd claimen. WeWork wil een centrale rol innemen in de startup-wereld door WeWork-leden met elkaar in verbinding te brengen via een gezamenlijke werkruimte, wekelijkse evenementen en een mobiele app. Momenteel beschikt WeWork over 28 locaties in 13 steden over de hele wereld. Die in Amsterdam is de eerste op het Europese vasteland.

Adam en dddd, oprichters van WeWork

Miguel McKelvey en Adam Neumann, oprichters van WeWork

Bier van de tap

Tech-starters zoals Red Je Pakketje, The ANTWorks, Screen6, iLost, Leapfunder, Triple3D en NetworkTables hebben direct bij de opening hun intrek genomen. Ook zitten er bedrijven als Rituals, Yelp en Frog Design. Behalve kantoorruimte hebben WeWork-leden toegang tot voorzieningen zoals breedbandinternet, onbeperkt koffie en zelfs bier van de tap. Wework belooft daarnaast IT-ondersteuning, juridisch advies en cursussen.

5 miljard dollar

WeWork is in 2010 opgericht door Adam Neumann en Miguel McKelvey in New York en wordt gezien als de AirBnB of Uber van de coworking-spaces. Dat komt voornamelijk door de enorme waardering voor de startup. Volgens de Washington Post lag die in 2015 al op 5 miljard dollar. In hun vijfjarig bestaan hebben ze al 564 miljoen dollar opgehaald aan investeringen, waaronder een Series D-ronde in november 2014 van 350 miljoen dollar.

 

Foto’s: WeWork Amsterdam. (NB: Proudly Represents heeft advieswerkzaamheden verricht voor WeWork) 

Leave a Reply

*