Startup Roudle komt met handige online afspreekdienst

Startup Roudle komt met handige online afspreekdienst

This article will take you 3 minute(s) to read

Stel, je heb zo’n ouderwetse vergadering waarin je daadwerkelijk face-to-face moet afspreken met mensen. Niet iedereen woont in Amsterdam: ze zijn woonachtig in Haarlem, Delft en Eindhoven – waar spreek je dan af?

We geven je even een momentje.

Ergens in de buurt rond Utrecht?

Helaas – dat gaat je meer reistijd én benzine kosten.

logo

Gevoel laat je in de steek

Het is precies de situatie waar Christiaan Rasch, initiatiefnemer van de nieuwe online afspreekdienst Roudle, zich regelmatig in bevond: “Als je allerlei mogelijk plekken gaat narekenen met een routeplanner, kom je erachter dat je gevoel je in de steek laat: door in Utrecht af te spreken maak je zo’n twintig procent te veel kilometers, kosten en gaat er ook onnodig veel CO2 de lucht in.” Dat klopt: op de website van Roudle kom je bij elke denkbare situatie er steeds achter dat de locatie die gevoelsmatig het meest logisch en praktisch lijkt, uiteindelijk voor iedere reiziger opgeteld veel nadeliger is dan de locatie die Roudle voor je bepaalt.

Veel voordelen

Het concept achter Roudle is eenvoudig: geef op roudle.com aan waar iedere reiziger vandaan komt en je ziet meteen op welke locatie je het beste kunt ontmoeten, rekening houdend met reistijd, benzineverbruik en verkeerssituaties. Dat heeft verschillende voordelen. Tijdswinst bijvoorbeeld – niet alleen omdat je niet langer handmatig uitzoekwerk hoeft te doen via routeplanners voor verschillende opties (bij Roudle is dat proces immers geautomatiseerd), maar ook omdat de reistijd aanzienlijk wordt ingekort. Resultaat: minder benzineverbruik en CO2-uitstoot, waardoor Roudle ook meteen een duurzaam project is.

Toekomstplannen

Vorig jaar won Roudle de Smart Mobility Challenge van de provincie Utrecht. Prijzengeld: 50.000 euro. Met dat geld kan het team de functionaliteit van de dienst verder ontwikkelen. Zo wordt vanaf augustus bij het maken van een afspraak rekening gehouden met accurate fileverwachting op het moment van afspreken. Ook zijn er plannen om functionaliteit in te bouwen die rekening houdt met zogenaamde multimodaliteit – dat wil zeggen dat je ook het beste afspreekpunt kunt bepalen als niet iedereen met de auto reist, maar bijvoorbeeld ook met het openbaar vervoer.

smartmobilitychallenge

App

Op dit moment kan je alleen van Roudle gebruik maken op de website, maar er zijn zeker plannen voor een app. “Die app zal een meerwaarde gaan bieden ten opzichte van de huidige mobielvriendelijke website,” aldus Rasch. “Denk bijvoorbeeld aan twee mensen uit Amsterdam en Eindhoven die elkaar in Utrecht treffen. Op een moment dat er een grote file in noordelijke richting ontstaat, kan de app dan adviseren om elkaar zuidelijker (bijvoorbeeld bij Gorinchem) te treffen. Je verliest dan zo min mogelijk tijd en staat zo min mogelijk in de file, wat voor de twee personen prettig is, maar óók helpt met het verminderen van files.”

 

screenshot01-05

De gebruiksomgeving van Roudle.com

 

 

 

 

Leave a Reply

*