Startupbootcamp Demoday: ‘Eating hardware for breakfast, lunch and dinner’

Startupbootcamp Demoday: ‘Eating hardware for breakfast, lunch and dinner’

This article will take you 7 minute(s) to read

De tweede klas van het startupbootcamp programma staat vandaag in het Eindhovense Evoluon te popelen, zenuwpezen en nagelbijten om hun pitch te geven. Hier houden wij je vandaag op de hoogte van de afstuderende startups. IMG_3789 (1)

Investeerders zijn komen invliegen uit Singapore, Silicon  Valley, China en alle andere uithoeken van de startupwereld. Alles om aanwezig te zijn bij de pitches vandaag, legt Guus Frericks uit. Alles draait om de hardware in de Brabantse stad. “We eat hardware for breakfast, lunch and dinner.”

IMG_3793

Ulu

Alle auto’s verbinden via internet met de omgeving, dat is de droom van Ulu. De ideale manier om de portemonnee vol te houden voor veilige chauffeurs; Ulu zorgt ervoor dat verzekeringsbedrijven kunnen zien wie veilig én onveilig is achter het stuur. Onderzoek laat zien dat de chauffeurs hun rijgedrag wil aanpassen.Met ikRijverzekerd heeft Ulu hun eerste verzekeraar als klant binnen gehaald.

Vooruit denken en dromen doet de startup al door te verbinden met auto reparatiebedrijven Van den Udenhout, Automotions en Bochane. Binnen Nederland blijft Ulu niet, voor het einde van dit jaar wil het bedrijf verspreidt zijn door Europa. Om dat financieel mogelijk te maken worden op het podium de investeringspapieren ondertekent voor een investering van de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij, bedragen worden niet bekend gemaakt.

Unicare

De beurt is aan Unicare. Een oplossing bieden voor incontinentie onder vrouwen is de doelstelling van dit bedrijf. Op basis van tien minuten trainen per dag kan dit bedrijf dit probleem oplossen. Een oplossing voor 400 miljoen mensen, aldus de startup zelf.

Niet alleen dit probleem lost het bedrijf op. De ‘one-more-thing’ van het bedrijf is dat het ook een waarschuwing geeft voordat gebruikers naar het toilet moeten gaan. Het bedrijf is al zover dat ze het product uit kunnen rollen en zijn al afdoende gefinancierd om dit ook te doen.bibak-logo

Bibak

Wereldwijd liggen er nog 110.000.000 landmijnen ter wereld. Met de Canny van Bibak moeten deze weggehaald kunnen worden. In de jerrycan-uitziende-kit zit een detector om verschillende soorten landmijnen op te sporen en te verwijderen. Maar ook een ehbo-kit en water, aangezien uitdroging volgens het bedrijf het grootste probleem is voor mensen die mijnen opsporen.

IMG_3796Hierstar

Twee problemen lost Hierstar in één klap op. Verschillende betaalkaarten worden in één device geïntegreerd, die het mogelijk maakt om online te betalen. Dit device wordt dan ook nog beter beveiligd volgens Hierstar dankzij hun eigen PKI technologie.

De startup in Nederland is al al groot is in China en kondigt in Nederland een nieuw bedrijf aan: IDNXT. De oplossing voor de verschillende kaarten om bedrijfsgebouwen in te komen. Met EY heeft het nieuwbakken bedrijf ook hun launching customer al gevonden.

Spincontrol

Hoe klein een briljante ontwikkeling kan zijn laat Spincontrol zien. Een meer effectieve vorm van schroeven, zorgt voor een energie besparing van 30 procent bij verschillende vormen van vervoer. Trots van het bedrijf is dat Siemens al interesse heeft getoond. Samen met Benteler wordt al gekeken naar integreren van de hardware in de nieuwe lijn producten.

amen-technologies-logo

Amen Technologies

Nieuwe producten ontwikkelen wordt makkelijker en sneller met de CSS 1 die Amen Technologies heeft gelanceerd vandaag. Dit product moet dezelfde impact als de eerste handelbare computer hebben op de ontwikkeling van nano-materialen. De eerste vijf geïnteresseerden voor het product hebben zich al aangekondigd, de eerste CSS 1 moet in maart worden geproduceerd.

Avular

Iedere boer kan aanvoelen, ruiken en zien welk weer eraan komt. De jaren ervaring die mensen die dag-in-dag-uit buiten werken opdoen leert ze dat, op veel andere manieren wordt er door boeren nog steeds op basis van gevoel gewerkt. Avular zorgt voor een industriële drone, die het mogelijk maakt om veel van dit gevoel uit hun handen te nemen.

De industriële drone wordt officieel gelanceerd in april op het Maintenance Next event. Vandaag kunnen ze hun launching partner al aankondigen in de vorm van Cofely, één van de grootste onderhoudsbedrijven ter wereld. Samen gaan ze kijken hoe ze het onderhouden van producten kunnen vernieuwen.

IMG_3799

RunR

Ato Gear maakt met de RunR een nieuw type sport kleding. De honderd-en-een-duizend sportapps die er zijn vandaag de dag hebben een duidelijk verschil met dit bedrijf: RunR leert je beter lopen; niet meer. Door de software te koppelen aan wearables leert dit product je om op een beter manier te rennen.

Hiervoor heeft de RunR maar acht weken nodig. Door in acht weken te kijken naar afzonderlijk de lengte van de stappen, de manier waarop de voeten worden neergezet en het balans maakt dit bedrijf het mogelijk in zo’n korte tijd.

Respi

Dankzij Respi kun je van je smartphone een medisch hulpmiddel maken. Door de combinatie van een smartphone met een opzetstuk is het mogelijk om bij  ziektes als astma of andere ziektes waarbij de ademhaling wordt beperkt zelf te meten hoe goed het gaat en of het al nodig is om medicijnen in te nemen.

Door ene overzicht te maken van de verschillende momenten waarop dit gebeurt, kan worden verwacht wanneer de impact van je ziekte een impact heeft op je gezondheid. Dat gecombineerd met de mogelijkheid van de arts om je op afstand in de gaten te houden maakt een hele nieuwe vorm van behandeling mogelijk.

IMG_3808

Star Engines

Met de komst van de elektrische auto werd een oplossing gevonden voor de benzine-auto’s, maar kwam een nieuw probleem mee: er is maar een beperkte afstand die een elektrische auto kan rijden voordat deze opnieuw opgeladen moet worden. Star Engines heeft met de star de batterij voor de elektrische auto uitgevonden. En het zorgt ook nog voor alle belastingvoordelen die weg zouden vallen bij andere type batterijen.

Niet alleen het product kan de startup lanceren, ook de financiering om de star van de grond te krijgen; het niet bescheiden bedrag van 2 miljoen euro is al binnen.

manus-logo

Manus

Door via handbewegingen te communiceren met je computer stap je haast letterlijk de wereld van iRobot waarin je zwaait, grijpt en draait. De Manus maakt het mogelijk om via het aantrekken van een handschoen computers aan te sturen. Vandaag de dag is er een prototype die al compatible is met grote games als World of Warcraft. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar een samenwerking met het ontwikkelingsprogramma met KLM en Google.

Funding Avular en Manus

Hoe snel een dag kan gaan blijkt als na de pitches bekend wordt gemaakt dat Avular na hun pitch een investeerder heeft gevonden in het publiek en nu volledig gefund is. De funding gaat om 450.000 euro, een contract is net op het podium getekend.

Nog voordat het licht uitgedaan kan worden blijkt ook voor Manus de financiering – 6 ton –  rond te zijn gekomen tijdens de pitches. “The decision only took me a couple of minutes,” aldus investeerder Yu Ming Fang. Fang heeft in beide bedrijven geïnvesteerd.

Leave a Reply

*