Startups van Startupbootcamp E-Commerce zoeken nog bijna 5 miljoen euro

Startups van Startupbootcamp E-Commerce zoeken nog bijna 5 miljoen euro

This article will take you 6 minute(s) to read

Het zit er alweer op voor de tien startups uit het laatste Startupbootcamp-programma, gericht op E-Commerce. Vrijdag hielden zij op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht hun gelikte en flitsende Demoday Pitch, voor 400 investeerders, mentoren en andere geïnteresseerden.

Startupbootcamp E-commerce: 3,2 miljoen funding

Waar normaliter een Demoday juist bedoeld is om investeerders wakker te schudden, blijkt maar steeds meer dat de insteek van de accelerators de laatste jaren lichtelijk is gewijzigd. Volgens Sal Matteis, de programmadirecteur van Startupbootcamp E-commerce, hebben de startups voorafgaand aan de slotdag reeds 3,2 miljoen euro aan financiering opgehaald. Dat betekent echter niet dat het al allemaal in kannen en kruiken is: de startups zoeken nog eens 4,7 miljoen euro aan groeikapitaal.

Tractie

Hoe dan ook, tussen alle grote getallen qua funding zijn er ook startups die gewoon al goede tractie laten zien. Met name de Nederlandse startups, zoals TryLikes, ShopAds en 24Sessions, blijken grote slagen te hebben gemaakt in de laatste drie maanden. Niet verwonderlijk ook dat hun pitches veruit de beste waren. Dit waren de pitches van de 10 afstuderende startups van Startupbootcamp E-commerce.

24sessions (Nederland):

maakt advies eenvoudig. Het wereldwijde online platform voor live deskundig advies. Wat knap is, is dat het van een ZZP-markplaats voor adviseurs is omgeturnd in een boekings- en videoconsultancyplatform voor de hypotheekmarkt. Alleen al in Nederland gaat daar jaarlijks 540 miljoen euro in om. Geen wonder dat partijen als Rabobank en Aegon met hun whitelabelversie willen werken en dat de omzetprognose op 400.000 euro ligt, dankzij een fee van 1200 euro per adviseur, per jaar. 24Session heeft al 150.000 euro aan funding, daar moet nog 450.000 euro bij.

Clickly (Portugal):

maakt media-inhoud customised en interactief, en verhoogt zo de omzet en het webverkeer. Waar adblockers banner-advertenties blokkeren, daar is Clickly volledig ‘native’. Kortom, de advertentie zit in de content zelf. Sanoma, TMG en Wayne Parker Kent gebruiken het al of gaan het gebruiken, evenals e-commercepartijen als Coolblue en Bol.com. Clickly pakt 20% van de opbrengst van de ad. Al 1,25 miljoen euro van een ronde van 2,5 is toegezegd (wat dus niet betekent dat het geld al op de bankrekening van de startup staat).

CrazyLister (Israël):

levert verbluffend eenvoudig web-based design software voor alles rondom e-commerce, met name voor eBay small businesses (waar er wereldwijd 25 miljoen van zijn in een makrt van 54 miljard dollaar). Zo’n 25.000 van hen maakten al 1 miljoen productpagina’s met CrazyLister. Om nog verder te schalen voorbij eBay (denk Rakuten, Alibaba) zoekt CrazyLister 6 ton aan durfkapitaal.

Dashmote (Nederland):

bundelt afbeeldingen van stock providers om gebruikers in staat te stellen om te zoeken, vergelijken en om beelden te kopen van meerdere leveranciers op één platform. Stel je een wereld voor, zonder afbeeldingen. Dan snap je waar Dashmote voor dient. Nu is stockfoto’s zoeken nog een lastige aangelegenheid, maar Dashmote brengt dan nu samen. De startup had vorig jaar, ruim voor SBC, al 450.000 euro opgehaald.

sal matteis startupbootcamp e-commerce

liateR (Griekenland):

is een interactieve salesoplossing voor merken en retailers in de kleding- en accessoiresmarkt. Brengt 24 uur per dag digitale 3D-ervaringen naar offline winkels. Simpel gezegd: met een Xbox 360 en een tv-scherm kun je virtueel kleren passen, Dat is goed voor een (hoge) conversie, zoals ze behaalden bij een winkel in een hig-end shoppingstreet: 31 procent. De Grieken hebben maar 2,5 ton funding nodig, want Forth ICS stapt aan boord als R&D en development partner.

Moneylink (Nederland):

maakt het mogelijk om gemakkelijk en veilig nieuwe en gebruikte producten te verkopen via social media, blog of website. Moneylink handelt de betaling voor je af, informeert je bij een succesvolle verkoop en helpt je desgevraagd met het verzenden. Je kiest zelf waar je de link deelt, dankzij de samenwerking met Marktplaats kun je het product ook daar delen. Moneylink pakt 5% commissie. De startup heeft al een ton aan financiering opgehaald.

ShopAds (Nederland):

is een retail-centric reclamemodel dat retailers in staat stelt om hun inkomsten te genereren door middel van reclame, zonder verlies van verkeer en conversie. Wat betekent dat? Merken kunnen rechtstreeks adverteren op de homepage van e-retailers. Starks wordt daar real time bidding aan toegevoegd, bijvoorbeeld Dyson zou dan de toppositie onder de stofzuigers op BCC kunnen kopen, in plaats van de bestverkopende stofzuiger. De startup heeft al 2 ton aan funding, zoekt nog 8 ton en verwacht 110.000 euro omzet in 2016.

Skace (Tsjechië):

is een eenvoudige maar krachtige tool om werknemers vaak en direct te beoordelen, te motiveren en te coachen. Skace heeft performance management opnieuw uitgevonden. In een notendop, het is Tinder voor performance reviews in banen. Met een Swipe geef je aan middels J/N-vragen hoe een medewerker presteert. Hun focus ligt nu op hospitality, Mandarin Hotel is een van de klanten. De startup zoekt 150.000 euro financiering.

StoreGecko (Verenigd Koninkrijk):

zorgt voor democratisering van ‘Product & Channel Information Management’ voor kleine en grote e-commerce winkels. Nu hebben bedrijven vanaf 300 producten een enorm probleem, ze moeten al due producten handmatig checken en aanpassen. Dat kan sneller, automatisch zelfs, met StoreGecko. De startup heeft al 150.000 euro funding, en zoekt nog eens 350k.

TryLikes (Nederland):

maakt meten van de mening van uw klanten gemakkelijk. De technologie van TryLikes verzamelt antwoorden op vragen, analyseert en vergelijkt de resultaten. Ook weer op basis van J/N, of Like/Dislike zo je wilt. Met simpele vragen, zoals bij de Jumbo: kon je het brood vinden waar je naar op zoek was? De supermarktmanager ziet real time de prestaties en kan daardoor meteen actie ondernemen, bijvoorbeeld door meer kassa’s te openen of de gangpaden te vegen. De startup wil het zonder groeigeld af kunnen.

Leave a Reply

*