Startupbootcamp start FinTech-programma in New York

Startupbootcamp start FinTech-programma in New York

This article will take you 1 minute(s) to read

Startupbootcamp maakte bekend een nieuw FinTech-programma te starten in New York. Na eerdere successen in Londen en Singapore kunnen startups zich vanaf vandaag aanmelden voor het nieuwe acceleratorprogramma.

Logische stap Startupbootcamp

Een Startupbootcamp Fintech in New York is een logische stap voor de accelerator als je kijkt naar het succes van vorige internationale programma’s. Meer dan 700 startups uit twintig landen hebben zich inmiddels ingeschreven voor de programma’s in Londen en Singapore. “Dit aantal zal substantieel stijgen nu we een nieuwe regio vol talent gaan aanboren,” aldus Patrick de Zeeuw, de man achter Startupbootcamp Global.

Drie continenten

Drie continenten worden met deze uitbreiding met elkaar verbonden, van Europa tot Azië en Noord-Amerika. “Zo kunnen we nog meer startups de kans geven impact te maken op de financiële wereld,” aldus Jesse Podell, die in New York het programma leiding zal geven.

SBC_global_logo-L

Ondersteuning

De deelnemende startups ontvangen na toelating mentorships, kantoorruimte voor minimaal drie maanden en een bijdrage van 20.000 dollar. Belangrijker: de kans om samen te werken met partners, industrie-experts en investeerders uit het wereldwijde FinTechnetwerk van Startupbootcamp. Ook komen startups in contact met (het netwerk van) onder andere Rabobank, Mastercard en Thomson Reuters, grote spelers die startupbootcamp ondersteunen in hun Amerikaanse avontuur.

Op zoek

Die bedrijven zijn vanzelfsprekend allemaal op zoek naar interessante en innovatieve ideeën – nieuwe technologieën die gebruikt kunnen worden om bedrijf en consument met elkaar te verbinden. Over de (betwistbare) achterliggende reden en motivatie van die zoektocht ontstond onlangs al een interessante discussie op deze site, dus we zijn benieuwd wat voor samenwerkingsverbanden er tussen corporates en startups zullen ontstaan (en interessanter: of dat weer met dezelfde platitudes zal gebeuren).

Aanmelden kan via  deze link tot en met februari 2016.

 

 

Leave a Reply

*