Startupbootcamp-startups willen meer dan 25 miljoen ophalen

Startupbootcamp-startups willen meer dan 25 miljoen ophalen

This article will take you 1 minute(s) to read

Het spel is op de wagen met de oprichting van Startupdelta in Nederland. Maar ook bij Startupbootcamp E&M-commerce – misschien wel het beste klasje ooit – zijn de ambities van de startups enorm. Gezamenlijk willen de startups 25,5 miljoen euro ophalen, maakte Startupbootcamp bekend. 

Geen misselijke bedragen

Het zijn geen misselijk bedragen. Tot op heden is van dat bedrag door de tien startups tot aan Demo Day al 3,4 miljoen euro opgehaald. Op Demo Day brengt Startupbootcamp de beste startups samen met potentiële investeerders. Startupbootcamp spreekt wereldwijd jaarlijks met meer dan 10.000 startups en selecteert er slechts tien om verder te begeleiden. En met succes volgens SBC, want 94 procent van alle bedrijven die aan Startupbootcamp in Amsterdam heeft deelgenomen, is nog steeds alive and kicking.

Investeerders bij Startupbootcamp

Deelnemers waren deze editie onder andere Tom Kabinet, Printr, Quiver, Magnetic.io en StartMonday. De bedrijven kregen veel geïnteresseerde investeerders aan hun stand: gemiddeld zeventien per startup.  In de fase die nu aanbreekt, willen de startups 25,5 miljoen euro bij investeerders inzamelen om verder te schalen. Op Demo Day waren volgens Startupbootcamp 150 investeerders aanwezig.

Beste accelerator

Startupbootcamp is opgericht in 2010 en is uitgeroepen tot de beste accelerator van Europa met een mentor- en alumni-netwerk in meer dan dertig landen. Het programma biedt startups toegang tot een groot netwerk van experts in diverse branches gedurende een intensief drie maanden durend programma. Na drie maanden pitchen de tien startups op Demo Day. Momenteel draaien er programma’s van Startupbootcamp in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Istanbul, Eindhoven, Londen, Barcelona en Singapore.

Lees ook: Was dit het beste Startupbootcamp-klasje ooit?

Leave a Reply

*