De AppScooter van Bolt mikt op grootste Nederlandse angel-investment ooit

De AppScooter van Bolt mikt op grootste Nederlandse angel-investment ooit

This article will take you 3 minute(s) to read

Aan ambitie geen gebrek bij de jongens van Bolt Mobility. De Delftse startup is druk bezig om ‘de Tesla van de scooterwereld’ te worden. Daarvoor zijn ze via Leapfunder op zoek naar de grootste Nederlandse angel investering ooit voor de productie en verkoop van hun elektrische AppScooter. Het gaat om een bedrag van 1,5 miljoen euro, instappen kan vanaf €10.000.

Bolt Mobility AppScooter

De AppScooter is voor het grootste deel door Bolt Mobility ontworpen en biedt flink wat voordelen ten opzichte van de bestaande exemplaren. Uiteraard is de uitstoot van schadelijke stoffen nihil, maar met een bereik van zo’n 150 kilometer op één lading laat hij zowel scooters met een benzinemotor, als de huidige elektrische versies in het stof bijten. Verder wordt er uitgebreide samenwerking met de smartphone ingebouwd. De scooter heeft een 4G module met onbeperkte data ingebouwd waardoor hij constant in verbinding staat met de smartphone. Via een app is de scooter terug te vinden en is het accuniveau te checken.

Tesla van de scooterwereld

De vergelijking met Tesla komt niet alleen door de batterij in de scooter. Het gaat verder dan dat, legt Marijn Flipse uit. Samen met Bart Jacobsz Rosier is hij oprichter van de inmiddels bij YES!Delft ondergebrachte startup. “Het is niet genoeg om een scooter simpelweg elektrisch te maken. We willen het concept scooter beter maken op elk vlak. We hebben het design van AppScooter compleet van meet af aan bedacht rondom elektrisch rijden met de productietechnieken van vandaag de dag.”

Eisen consument

“Hierbij hebben we heel goed geluisterd naar de eisen van de consument. Denk daarbij aan het design, de gebruikersinterface, software zoals je in de nieuwste auto’s vindt, de manier waarop wij hem verkopen, maar ook wat betreft serviceniveau en updates. De AppScooter is ook de enige scooter die beter wordt naarmate hij ouder wordt. Net als bij Tesla eigenlijk.”

bolt-smart

Made in Holland

Eerder dit jaar ontving Bolt al een kleine seedfunding om van de grond te komen. Om welk bedrag dat ging, is niet bekend gemaakt. De Bolt AppScooter wordt grotendeels in Nederland gemaakt. “Liever automatiseren door middel van techniek dan dat hij in lage lonen landen wordt gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden”, liet Flipse al eerder weten aan SiliconCanals.

Binnenkort in grote Europese steden

Momenteel staat de teller al op een goede €400.000. Daarnaast is er nog €150.000 binnen gekomen van de eerste 54 smart scooters die in de pre-order verkocht zijn. De scooters zijn te koop vanaf €2990 per stuk, maar daarmee ben je er nog niet helemaal. De ingebouwde 4G module en het leaseplan van de batterij kosten nog eens €29 per maand.

Preorder

Komende week start Bolt een nieuwe preorder. Hierbij gaat het om 700 exemplaren waarbij steeds 100 exemplaren beschikbaar zijn voor kopers in Nederland, Berlijn, Parijs, Londen, Rome, Milaan en Barcelona. In Nederland moeten de eerste AppScooters in de lente de weg op gaan, in de andere steden is het in de herfst van 2016 zover.

Leave a Reply

*