Half miljoen funding voor Amsterdamse autoschade-startup

Half miljoen funding voor Amsterdamse autoschade-startup

This article will take you 2 minute(s) to read

Met een flinke investering kan OpenClaims de autoschadeherstelmarkt een stuk transparanter maken. De Amsterdamse startup maakt vandaag bekend dat het €500.000 aan funding heeft binnengehaald. Van wie het geld afkomstig is, is niet bekend gemaakt, behalve dat er ondermeer Nederlandse ondernemers uit dezelfde branche tussen zitten.

Verzekeraars en gespecialiseerde herstellers

OpenClaims is een platform, momenteel nog in beta, waarop consumenten, verzekeraars, leasemaatschappijen of fleetowners eenvoudig een partij kunnen vinden die schade aan de auto herstelt. “Verzekeraars en hun klanten kunnen door Openclaims kiezen voor de hersteller die echt gespecialiseerd is in de gevraagde reparatie”, aldus Lex Orie, mede-oprichter van Openclaims. “Herstellers kunnen zich juist meer gaan specialiseren, en via het platform de juiste klussen binnenhalen.”

Deukweg, Fixico en OpenClaims

Daarmee zijn de Amsterdammers niet de eerste op de markt. Zo laat startup Deukweg herstelbedrijven al bieden op schade van particulieren. En dan is er ook nog Fixico, die datzelfde doet maar daarbij ook met leasemaatschappijen en fleetowners in zee gaat. OpenClaims verschilt volgens Orie grotendeels in aanpak door vooral de verzekeraars bij het proces te betrekken. Het systeem van OpenClaims haakt in bij de processen van de verzekeraars en indien gewenst bieden ze een whitelabel-variant aan van hun platform. Verzekeraars kunnen OpenClaims gebruiken om hun eigen schade aan te besteden. Maar in het geval dat schade niet gedekt wordt, kunnen verzekeraars de consumenten ook helpen bij het zoeken naar een geschikte partij die de boel weer opknapt.

Nieuwe partijen aansluiten

Orie was voordat hij OpenClaims begon onder meer mede-oprichter van online verzekeraar Onna-onna. Co-founder Stephan Stergiou stond aan de basis van online drukkerij DrukwerkMAX. Zij zullen de nieuwe funding gaan gebruiken om het beta-platform verder uit te bouwen en om nieuwe partijen binnen te halen. Momenteel zijn er al enkele ‘grote en kleine bedrijven’ aangesloten, maar Orie wil niet zeggen wie dat zijn.

Buitenlandse ambitie

De startup lijkt ook al met een schuin oog over de landsgrenzen te kijken. De website is voor het gemak alvast in het Engels vertaald. Toch zijn ze daar nu nog niet mee bezig, zegt Orie: “Op zich is dit een concept wat zich goed laat vertalen naar andere landen. Maar we willen ons eerst focussen op Nederland. De stap naar het buitenland komt in een latere fase wel.”

Foto bovenaan: Lex Orie (l) en Stephan Stergiou

Leave a Reply

*