Reistracker Polarsteps kan met nieuwe funding werken aan Android-app

Reistracker Polarsteps kan met nieuwe funding werken aan Android-app

This article will take you 3 minute(s) to read

‘Cool, maar is er ook een Android app?’. Dat vroegen we ons een jaar geleden af toen we voor het eerst over de automatische reistracker van Polarsteps schreven. We waren niet de enige met die vraag, zo blijkt. Inmiddels is er slecht nieuws en goed nieuws. Het slechte nieuws is; de app is nog steeds alleen voor iPhone beschikbaar. Maar het goede nieuws is dat de Amsterdamse startup met een nieuwe funding van €500.000 nu serieus werk gaat maken van de Android-variant.

Polarsteps voor Android

Met de app van Polarsteps kunnen reizigers geheel automatisch de route van hun reis bijhouden met hun smartphone. Daarvoor is geen internet of GPS nodig, waardoor het nauwelijks impact heeft op de accuduur. Het reisverslag kan vervolgens voorzien worden van foto’s en verslagen en zodra er internet is, wordt alles online op een kaart van Polarsteps gezet en kan het thuisfront meekijken. “De beta versie van onze iPhone app is nog geen jaar live, maar we hebben nu al een zeer actieve community”, zegt mede-oprichter Koen Droste. “We krijgen dagelijks verzoeken binnen voor een Android-app en deze investering stelt ons in staat om zowel een Android versie te lanceren als onze iPhone-app door te ontwikkelen.”

Silver Point Ventures en TMG

De funding is afkomstig van Silver Point Ventures, het investeringsfonds van internetondernemer Jorrit Steinz, en TMG. “Er is veel ruimte voor innovatie in de online ervaring voor reizigers”, zegt Steinz. “Ondanks dat Polarsteps nog in beta is, laten het innovatieve product en de sterke eerste gebruikscijfers zien dat er een enorme groeipotentie is. Ik zie ernaar uit om een rol te spelen in de doorontwikkeling van de initiële fase naar het volgende niveau.” Polarsteps begon overigens bij de incubator TMG Startups. Die bestaat niet meer, maar het mediabedrijf investeert nog wel.

Verdienmodellen

Polarsteps wil komend jaar ook gaan experimenteren met verdienmodellen rondom het plannen van je reis en het aanbieden van geprinte fotoalbums, zegt Droste: “Silver Point Ventures heeft veel ervaring op e-commerce gebied, wat zeer van pas zal komen bij de uitrol van de verdienmodellen die wij voor ogen hebben. Voor onze groeistrategie zien wij mediapartnerships als een belangrijke pijler en het aan boord hebben van TMG biedt ons de mogelijkheid om hiermee te experimenteren in Nederland”

Reisbenodigdheden in één platform

Volgens Droste bezoekt een gemiddelde reiziger 40 verschillende sites tijdens het boeken van een trip. Polarsteps wil zich zo gaan uitbreiden dat dat aantal flink teruggedrongen word. Droste: “Wij willen daar iets aan doen door het plannen, tracken en herinneren van je reis samen te brengen in één platform.” Maar voor het zover is, wordt deze investering eerst aangewend om te verhuizen naar een groter kantoor in Amsterdam, en om het team uit te breiden. Er moet tenslotte iemand bijkomen om die Android app te gaan maken. Deze zomer moet die te downloaden zijn.

Hint: Polarsteps zoekt nog naar een Android-developer.

Leave a Reply

*