Deze Nederlandse startup laat je makkelijk jachthavens boeken

Deze Nederlandse startup laat je makkelijk jachthavens boeken

This article will take you 3 minute(s) to read

Niet alleen online een slaapplek voor je boot vinden en reserveren, maar ook zoeken wat er allemaal te doen is in de haven en dit vergelijken met de concurrenten uit de omgeving. Dat is wat de nét live gegane website jachthaven.nl aanbiedt. Online havenmeester Bob Hardus: “Eigenlijk moet je bij ons alles kunnen doen, wat ook in de haven kan. Behalve naar de wc gaan.”

Jachthaven

Een oplossing bieden voor zowel de havenmeester als de watersporter, dat is het idee achter jachthaven.nl. Door de beperkte openingstijden van havenkantoren gebeurt het, dat mensen pas aankomen als ze geen contact meer kunnen opnemen met de havenmeester en de laatste ’s ochtends dus uit moet gaan zoeken wie nog niet betaald heeft voor zijn overnachting. Door de site moet dit verminderd worden.

Boxen

Voor de mensen die hun vrije dagen graag op het water doorbrengen wordt het makkelijker om een slaapplek te vinden. Via een overzicht kan worden gekeken welke havens in de buurt zijn en vanaf 1 maart komt er een interactieve plattegrond bij. Hierop de havenmeester aan geven welke boxen, havenjargon voor ligplaats, er nog vrij zijn. De plattegrond is één van de voorbeelden over hoe de website groot denkt te worden. Hardus:  “We werken intensief samen met de havens en watersporters om te leren wat zij allemaal willen. Zo hopen we het beste platform te maken.”

Partnership Barqo

Aan het platform willen de oprichters verschillende diensten koppelen. Deze koppelingen moeten er komen door ‘strategische partnerships’. Zo is er net een deal gesloten met startup Barqo, die het mogelijk maakt voor booteigenaren om hun eigendom voor een dag te verhuren. Op die manier kan iemand die geen boot heeft, maar wél een dagje op het water door wil brengen, direct een boot huren in een nabijgelegen haven.

Concurrentie?

bluewaterapp

Helemaal nieuw is het concept niet. Vorig jaar werd de Blue Water App al gelanceerd in de appstore. Een applicatie voor de telefoon waarmee eveneens boxen gereserveerd kunnen worden. Dat mensen hier al een vaarseizoen aan hebben kunnen wennen en al kunnen gebruiken is voor Hardus geen reden tot angst. “Wij denken die concurrentieslag te winnen door meer havens te hebben dan zijn en door flexibel te zijn. Voor het eerst werken we nu samen met brancheorganisatie Hiswa, en flexibel zijn we doordat ons product volledig webbased is, dat kun je heel makkelijk aanpassen.”

Doelgroep

Daartegenover denkt Hardus een voordeel te halen uit de doelgroep. De helft van de botenbezitters in Nederland is boven de 50 en dat aantal zal naar verwachting de komende jaren alleen maar stijgen. Naar eigen zeggen doet de website van jachthaven.nl het “prima” op een iPad en wordt op dat product ook het meeste gebruik gemaakt van de site.

Flexibiliteit

Hoe hoog flexibiliteit in het vaandel staat bij het bedrijf is duidelijk als  Hardus wordt gevraagd over de 25 euro annuleringskosten die op de website staan als de watersporter binnen 48 uur voor aankomst de boeking nog wil afzeggen. “Oh, dat mag je vergeten. Dat haal ik er nu gelijk af.”

Leave a Reply

*