WeTransfer toegelaten tot exclusieve accelerator van ex-manager Lady Gaga

WeTransfer toegelaten tot exclusieve accelerator van ex-manager Lady Gaga

This article will take you 2 minute(s) to read

Als je het lijstje kekke Amsterdamse startups erbij pakt, dan mag een startup zeker niet ontbreken: WeTransfer. Hebben ze net de oversteek gewaagd naar de US met een miljoentje of 25 aan keiharde dollars van Highland Capital, staat de volgende mijlpaal alweer voor de boeg. De startup van Bas Beerens en voormalig ‘hipsterblogger‘ Nalden is toegelaten tot een nieuwe Amerikaanse accelerator, SMASHD Labs. De founder van SMASHD is niet de minste.

Troy Carter

Zijn naam – Troy Carter – zal aan deze kant van de oceaan niet meteen een belletje doen rinkelen, zijn investeringen en eerdere bezigheden wel. Hij was de manager van popsensatie Lady Gaga (tot zij hem eruit smeet in 2013), maar zijn zuurverdiende centen (geschat: $30 miljoen dollar in 2013) stak hij ook in bekende Amerikaanse startups, waarvan Uber misschien wel bekendste is.

Investeringen

Hij heeft ook geinvesteerd in concurrent Lyft, Dropbox, Warby Parker en logischerwijs Spotify.  Zijn investeringen komen vanuit AF Square, dat in meer dan 40 startups heeft geïnvesteerd. In het dagelijks leven begeleidt hij muzikale talenten en producteert hij films met Atom Factory. Hij wordt met zijn voelsprieten in zowel Silicon Valley als Hollywood gezien als een brug tussen ventures en entertainment. Nu begint Carter dus een nieuw startup-avontuur, dat vandaag van start gaat.

smashd labs garage wide

 

SMASHD Labs

Carter start met SMASHD Labs, een tien weken-durend programma op het snijvlak van technologie, entertainment en cultuur. Uit de 200 inzendingen werden zes startups verkozen, waaronder WeTransfer. Voor wie WeTransfer echt niet kent: hun website en apps laten je bestanden delen via de mail of een  simpel linkje. Op de site worden prachtige advertenties vertoond, of je neemt een hip premium accountje. De startup uit Amsterdam kent 25 miljoen actieve gebruikers en 70 miljoen shares per maand.

WeTransfer vergelijken met Spotify

Carter vergelijkt de founders van WeTransfer tegen Business Insider met de founder van Spotify, Daniel Ek: “Hier heb je een nederige oprichter die een ongelooflijk mooie business aan het opbouwen is en dat opschaalt over de hele wereld.” Aangezien de Amsterdamse startup ook veel gebruikt wordt in de muziekindustrie, ziet Carter een logische connectie. “Al onze klanten aan de muziekzijde gebruiken WeTransfer, en dan hebben we hier de mogelijkheid om 70 miljoen mensen per maand te bereiken met advertenties.”

Leave a Reply

*