Tweede fonds 10-jarig Endeit Capital sluit op €125 miljoen

Tweede fonds 10-jarig Endeit Capital sluit op €125 miljoen

This article will take you 1 minute(s) to read

Dubbel feest voor Endeit Capital. Niet alleen bestaat de Nederlandse investeringsmaatschappij dag 10 jaar, ook sluit het zijn tweede fonds op 125 miljoen euro.

30 procent groei

Oprichters Hubert Deitmers en Joop van den Ende richten zich met Endeit op het laten groeien van internationale en innovatieve internetbedrijven. Met het eerste fonds investeerden ze in 20 Europese bedrijven (en 27 dochterbedrijfjes) en behaalde daarmee een gemiddelde groei van meer dan 30 procent. Het resulteerde uiteindelijk in zestien exits, de meest recente van het Britse Unruly.

Bekende spelers en nieuwe namen

In augustus vorig jaar maakte Endeit al bekend met een tweede fonds te beginnen. Ook hiermee richten ze zich op de groei van startups en gevestigde namen in online marketing, mobiel en technologie. De financiering komt van bekende spelers uit onder andere de ondernemerswereld die de groeiende bedrijven niet alleen bijstaan met hun vermogen, maar ook met hun unieke kennis en ervaring. Zo behoren de CEO’s van bijvoorbeeld Bol.com, Wehkamp, Leisure Group en Nationale Vacaturebank tot de deelnemers. Ook een aantal bedrijven dat groeide dankzij het eerste fonds, is nu investeerder in fonds nummer 2. Onder andere Eyeworks en Drukwerkdeal zijn daar een voorbeeld van.

‘Hoop extra ervaring’

“Ik ben erg tevreden met de veelzijdige groep ondernemers die zich recent bij ons fonds als aandeelhouder hebben aangesloten”, vertelt oprichter Hubert Deitmer. “Met hen halen we een hoop extra ervaring en kennis binnen waarmee we bedrijven verder kunnen laten groeien. Samen met de enorme logistieke kennis van PostNL en het sterke netwerk van onder andere EIF, DVI en BOM hebben we nu een rijke en volledige groep van aandeelhouders.”

Leave a Reply

*