Startups van UtrechtInc slepen 52 miljoen euro omzet binnen in 2015

Startups van UtrechtInc slepen 52 miljoen euro omzet binnen in 2015

This article will take you 1 minute(s) to read

Het is altijd maar een beetje gissen wat nu het nut is van incubators en accelerators. Wat dat betreft goed dat UtrechtInc, onlangs nog uitgeroepen tot de 11e beste universiteitsincubator, openheid van zaken geeft. Sinds 2009 is de incubator goed voor 138 startups, waarvan er 81 (68 procent) nog actief zijn, met een gezamenlijke omzet van 52 miljoen euro en 740 banen. 

Startups in huis

In 2015 telt UtrechtInc 34 startups in huis en 60 succesvol uitgevlogen bedrijven (graduates). Deze bedrijven haalden in zes jaar totaal 194 miljoen euro aan investeringen op. Naast de gebruikelijk ondersteuning in kantoor en netwerk., hebben founders bij UtrechtInc ook de mogelijkheid groeikapitaal aan te vragen via Rabo Pre-seed Fund. Dat fonds heeft inmiddels in totaal 2,9 miljoen euro aan leningen verstrekt aan de 81 startups.

UtrechtInc

UtrechtInc is de incubator van Universiteit UtrechtUMC Utrecht en Hogeschool Utrecht en ondersteunt onderzoekers, alumni en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. In het startupprogramma werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten, complementair team en werkend product. De incubator biedt naast inhoudelijke acceleratieprogramma’s ook financiering, kantoorruimte, coaching en een community. Het programma richt zich met name op e-learning, e-climate en e-health.

Zes nieuwe startups

Vorige maand heeft UtrechtInc nog zes nieuwe startups toegelaten.  Boekzorg, 2daysmood, DialogueTrainer,EdutainmentGames, Faqta en Your Next Concepts zijn destijds geselecteerd voor de negende lichting van startupprogramma de Pressure Cooker.  Ook heeft de incubator zeer recent een Raad van Advies aangesteld. De vijfkoppige Raad staat onder leiding van Marjan Oudeman, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.

Foto Lisa Zilver / UtrechtInc

Foto boven: Lisa Zilver

Leave a Reply

*