Eind september is Amsterdam week lang ‘startup-capital’

Eind september is Amsterdam week lang ‘startup-capital’

This article will take you 2 minute(s) to read

Fietsen langs VC’s, feesten met honderden startups, dineren met angels en pitchen voor de crowd. Tijdens de Amsterdam Capital Week, van 23-27 september, kunnen investeerders, startups en het publiek elkaar een week lang ontmoeten en van elkaar leren. Dit evenement van actieprogramma StartupAmsterdam zet de hoofdstad een week lang in de internationale schijnwerpers.

Amsterdam startup-stad

Amsterdam maakt de laatste tijd al aardig internationaal furore als startup-stad bij uitstek, maar in de laatste week van september gaat daar nog een schepje bovenop. Er wordt een keur aan activiteiten georganiseerd voor iedereen die iets met startups te maken heeft. De week begint met Get in the Ring, de pitch-competitie die zich de ‘Olympische Spelen’ voor startups noemt. Dan weet je dat het serieus is.

Voor VC’s en Angels

In de dagen die volgen wordt er een fietstocht georganiseerd waarbij iedereen bij VC’s in de stad binnen kunnen kijken om kennis te maken. Bij Capital On Stage staan investeerders in de schijnwerpers terwijl beginnende angels bij Be an Angel de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Uprise en Crowdfest

Op het tweedaagse festival Uprise draait het allemaal om de startups, die zichzelf kunnen presenteren aan het grote publiek en andere geïnteresseerden. Zo’n 200 startups, 20 workshops en 30 podia op de NDSM-werf zorgen niet alleen voor een toffe dag, maar ook een mooie kans om je startup in de picture te krijgen. De week wordt afgesloten met Crowdfest, waar startups live crowdfunding kunnen verwerven.

‘Barstensvol creativiteit’

Voor de Amsterdam Capital Week werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de gemeente samen om de startup scene in de hoofdstad te versterken. “We laten iedereen zien dat Amsterdam als startup stad een bijzondere plek inneemt in Europa. De stad barst van de creativiteit en ondernemerschap. Slimme startups en innovatieve investeerders kunnen daarvan profiteren”, zegt Kajsa Ollongren, wethouder Economie van Amsterdam.

Efficiënte kennismaking

Meer dan twintig evenementen door de hele stad heen helpen investeerders en startups met elkaar te verbinden. Ondernemers worden gecoached en leren zichzelf beter te pitchen. Venture Capital kantoren openen hun deuren voor geselecteerde Europese start-ups. “Voor investeerders is dit een uitgelezen kans om de meest kansrijke startups in Europa op een efficiënte manier te leren kennen,” vertelt Sake Bosch, oprichter van Prime Ventures.

Wat, wanneer

De Amsterdam Capital Week duurt van 23 tot en met 27 september en vindt verspreid over Amsterdam plaats. Wil je meewerken als partner, dan kun je nu contact opnemen via de website, of meld je aan voor één van de losse evenementen via de afzonderlijke pagina’s.

Leave a Reply

*