Amsterdamse video-startup Cleeng sleept dik 1 miljoen Series A funding binnen

Amsterdamse video-startup Cleeng sleept dik 1 miljoen Series A funding binnen

This article will take you 2 minute(s) to read

De video-startup Cleeng heeft 1,1 miljoen euro aan series A funding binnengehaald. Oud-Apple topman Pascal Cangi leidt de investeringsronde. Het is de tweede investering in het videoplatform, wat het totaal op ruim 1,5 miljoen euro brengt. Cleeng gaat het geld gebruiken om in de Verenigde Staten meer voet aan de grond te krijgen.

Live video

Het Amsterdamse Cleeng biedt live, pay-per-view video-on-demand. Videomakers kunnen daardoor met online video geld verdienen via bekende platformen als Brightcove, Livestream, Ustream, Kaltura, Globecast, JWPlayer en Ooyala. De dienst is in 2011 opgericht door Gilles Domartini, die de jaren daarvoor ervaring opdeed bij Philips en Apple, waar hij onder Cagni werkte.

Gevecht van de eeuw

Steeds meer uitgevers willen verdienen aan live online video’s, wat zou verklaren dat de omzet van Cleeng flink stijgt. Afgelopen kwartaal rapporteerde het videoplatform 2,5 keer zoveel omzet als hetzelfde kwartaal in het jaar daarvoor.”Het groeiend aantal mensen dat online video kijkt is een grote kans om voor uitgevers om geld te verdienen aan kwaliteitscontent”, meent lead-investor Cagni. De technologie van Cleeng is volgens hem robuust genoeg om dat groeiende publiek op de wenken te bedienen. Als voorbeeld noemt hij ‘het gevecht van de eeuw’, de bokswedstrijd tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao die op de Caribische eilanden voor een tientje live te zien was. Eerder werd op eenzelfde manier al het FIFA wereldkampioenschap uitgezonden in dezelfde regio.

Groei in de VS

De video-startup heeft het hoofdkantoor aan het Rokin in Amsterdam, maar heeft kort geleden ook een vestiging in New York geopend. Na de sales-tak in Austin is dat het tweede kantoor van de videodienst in de Verenigde Staten. Vorig jaar eindigde Cleeng op The Next Web op de tweede plaats bij de verkiezing van snelst groeiende startup in Europa. De nieuwe investering moet de internationale groei versterken, waarbij Cleeng zich voornamelijk richt op de VS.

Leave a Reply

*