Koning Willem-Alexander op bezoek bij Startupbootcamp

Koning Willem-Alexander op bezoek bij Startupbootcamp

This article will take you 2 minute(s) to read

Onze Koning, Willem-Alexander, heeft iets met technologie en startups. Liet hij zich eerder al fêteren op The Next Web (alwaar hij een laptop laserdesignde), vandaag bracht hij samen met minister Kamp van Economische Zaken een bliksembezoek aan Startupbootcamp HighTechXL op de High Tech Campus in Eindhoven, waar hij sprak met drie deelnemende startups.

Pitch voor Willem-Alexander

De startups Manus Machina, UniCare en ULU mochten hun pitch en toekomstplannen ontvouwen aan Willem-Alexander. Manus Machina maakt een handschoen die dient als controller bij (virtual reality) games. UniCare levert een apparaatje dat vrouwen helpt bij het detecteren en voorkomen van incontinentie. ULU heeft een connected car platform dat via een dongel en een dashboard fleet managers de status en rijgedrag van hun wagenpark laat inzien en managen.

StartupDelta

Tijdens een werklunch met de teams en enkele mentoren, werd gezamenlijk het beleid van de overheid om Nederland als ‘StartupDelta‘ aantrekkelijker te maken voor startups besproken. De toegang tot financiering, steun bij  de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden en de nieuwe – tijdelijke – startup visa waren de belangrijkste onderwerpen. Ook werd de rol van ‘startup-ambassadeur’ Neelie Kroes ter tafel gebracht.

10957446_440144709467889_7148607400326656212_o

Trots

De Nederlandse regering heeft haar recent aangesteld om Nederland op de kaart zetten met het StartupDelta-initiatief. “Ik vroeg de minister mij iets te laten zien waar hij trots op is in zijn vakgebied en hij nam me mee hier naar toe”, zo luidde het commentaar van Koning Willem Alexander.

Once in a lifetime

“Pitchen voor Zijne Majesteit was echt een once in a lifetime experience“, zegt Stijn Stumpel van Manus Machina. “Nu ben ik zeker klaar om te pitchen voor 900 mensen op Demo Day.” Die vindt aanstaande vrijdag plaats in Eindhoven. Het bezoek van minister Kamp is onderdeel van de reeks bezoeken van de Koning samen met ministers, waarbij de minister in kwestie een deel van het werk toont waar hij bij betrokken is.

Foto: RVD

Leave a Reply

*