Rotterdammer start uit frustratie networking-startup eTing

Rotterdammer start uit frustratie networking-startup eTing

This article will take you 4 minute(s) to read

Netwerken roept bij veel mensen angst op. Je loopt een professioneel event of congres binnen en hebt eigenlijk geen idee wie er staan, wat ze doen en of je een klik met ze hebt. Iedereen loopt geforceerd alle handen te schudden om maar zoveel mogelijk kaartjes binnen te halen. Eenmaal thuis gekomen kan je bijna alle kaartjes weggooien omdat ze niet relevant zijn voor jou. De Rotterdammer Jules Maessen startte uit frustratie daarom zijn eigen networking-startup eTing.

“Ik irriteerde me dood aan alle verloren tijd op events & congressen en de 50 handen die ik moest schudden voordat ik misschien een relevante professional tegenkwam.” – Jules Maessen.

Netwerken lastig

Netwerken is iets dat vandaag de dag hoort bij de basisvaardigheden van de moderne professional. De een heeft er meer gevoel voor dan de ander. Maar wat vooral opvalt is dat mensen zichzelf teveel beperken in hun netwerk omdat ze bang zijn de ander tot last te zijn. Ze staan niet positief tegenover het woord netwerken. Ze zijn bang voor een opdringerige manier van netwerken. Je vraagt je van te voren al af hoe je in contact komt met de juiste mensen, waar je het over moet hebben of je wel interessant genoeg bent. Je bent op een event en je moet zomaar even iemand aanspreken die je interessant lijkt? Vervolgens moet je interessant en leuk uit de hoek komen en moet je er het liefst nog een goed contact aan overhouden.

eTing: ‘Meet online, connect offline’

eTing is de professionele networking-app die voornamelijk wordt ingezet voor congressen en evenementen waardoor je van te voren al met professionals kan matchen die relevant zijn voor jou. Hierdoor kan je je focussen op een face-to-face menselijk relatie tijdens het evenement. Hierdoor is een professioneel event voor de gebruiker efficiënt & productief.

  f1 f2 f3

Tinder voor zakelijk netwerken

Om te beginnen heb je een profiel nodig. Daarbij wordt gebruik gemaakt van LinkedIn. Door je met LinkedIn aan te melden, wordt je profiel automatisch ingeladen. Aansluitend meld je je aan voor het evenement waar je op dat moment bent en het swipen kan beginnen. Dit heeft wat weg van Tinder. De app zorgt ervoor dat je moeiteloos en op eenvoudige wijze professionals vindt die er voor jou toe doen. Bovendien is eTing ook een hele handige en waardevolle tool voor event/congres organisatoren. Zij besparen met eTing veel tijd t.o.v. het “handmatig” matchen van professionals.

Wie heeft er baat bij het product?

In eerste instantie de gebruiker van de applicatie, de professional die op zoek is naar relevante matches. Die heeft een duidelijk doel bij het gebruik van eTing: Snel en gemakkelijk professionals vinden die er voor hem of haar toe doen.
Anderzijds is eTing ook een hele handige en waardevolle tool voor event/congres orginisatoren. Zij besparen met eTing veel tijd t.o.v. het “handmatig” matchen van professionals. Tevens hebben ze een  applicatie met alle event informatie erin geïntegreerd.

De lancering

Bij de lancering in oktober wordt de app alleen aangeboden tijdens evenementen waarbij de organisatoren hebben gekozen voor eTing. De app wordt in een later stadium aangekondigd zonder gekoppeld te zijn aan een evenement. Door deze aanpak wordt het aantrekkelijk voor professionals om met potentiële klanten en specialisten in contact te komen.

‘’Het doel is om eTing over heel Europa uitegrold te hebben en een sterke positie te hebben binnen de event applicatie markt. Hopelijk ben ik dan ook in de gelegenheid om een deel zelf terug te kunnen geven aan de startup community door investering in support of geld.’’

1jules2felix3jan

Het team

eTing bestaat uit Jules Maessen (Chief Executive & Marketing), Felix Gornik (IT & Development) & Jan Grahns (Finance & Accounting) die eerder dit jaar nog de Young Business Awards hebben gewonnen. Dit team heeft elkaar gevonden in een kroeg in Rotterdam. Felix & Jan hadden hiervoor een eigen app development bureau in Duitsland maar wilde altijd al hun eigen kind groot brengen, dat werd eTing.

Leave a Reply

*